MEĐUNARODNI DAN BOJA

MARIO ROSANDA ROS, ilustrator, dizajner, slikar i grafički urednik, nagrađen na MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI DIGITALNIH OTISAKA

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Rad Marija Rosande Rosa

Međunarodna izložba digitalnih otisaka postavljena je 21. ožujka na ogradi Tehničkog muzeja Nikola Tesla i tako po drugi put obilježila Međunarodni dan boja. Mogu se vidjeti djela 67 umjetnika iz 15 zemalja, od SAD-a, Argentine, Urugvaja i Kanade preko Portugala, Rusije, Italije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije do Indije.

Rad, Mario Rosanda

Ovom izložbom se također obilježava 70 godina osnutka ULUPUH-a i 75 godina pobjede nad fašizmom i nacizmom. Srebrnu plaketu za svoj rad na izložbi dobio je vinkuranski ilustrator, dizajner, vinjetist, slikar i grafički urednik Mario Rosanda Ros, a pohvalu medulinska umjetnica Branka Popov Ostojić. Nagrade je dodijelio međunarodni žiri s članovima iz Hrvatske, Indije, Italije, Portugala, Rusije i Slovenije. Zlatnu plaketu dobila je Irena Kljajić (Hrvatska), a srebrne plakete, uz Rosandu, Eduardo Andaluz (Argentina), Sandra Ban (Hrvatska) i Alesandar Bunčić.

Zbog epidemije koronavirusa ova će se izložba moći vidjeti iz vozila u prolazu, te putem Facebooka. Postav ove ulične izložbe ostaje otvoren do 26. travnja, a u međuvremenu će se tiskati reportažni katalog u kojem će se osim izloženih radova ogledati i aktualna zdravstvena situacija u odnosu na umjetnost.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of