NOVIGRAD

Likovna radionica s Draganom Sapanjoš u Galeriji Agata

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Dio polaznika i voditeljica radionice Dragana Sapanjoš

Dio polaznika i voditeljica radionice Dragana Sapanjoš


Likovna radionica s likovnom umjetnicom Draganom Sapanjoš iz Novigrada održana je tijekom veljače u tri termina u organizaciji novigradske likovne udruge Galerija-atelier Agata, a radovi nastali tijekom radionice mogli su se potom razgledati u galeriji, kao i online.

Ove godine polaznici radionice bili su: Karlo Bonačić, Zvijezdana Davanzo, Mariza Dobrivojević, Elsa Demark Mazalović, Ester Diklić, Slavica Ezgeta, Maria Klari, Dunja Mazić, Nevenka Kocijančić, Zlata Katana Martić i Slavica Oplanić, a njihovi radovi čine i postav izložbe.

Polaznici radionice su, između ostalog, pod vodstvom likovne umjetnice Dragane Sapanjoš učili kako složiti kompoziciju, osvjetljenje, iz koje perspektive gledati i na kraju birali tehniku rada i način prezentacije. Tako su nastali radovi u različitim tehnikama: akrilu, pastelu, akvarelu, ako i oni oblikovani u papiru. Zajedno su postavili izložbu svojih radova uz motive kompozicije mrtve prirode.

Iz udruge Agata ističu su svi polaznici radionice mnogo naučili te će novostečeno znanje zasigurno primijeniti u svom budućem radu. Vele i kako su zahvalni Dragani Sapanjoš što je prihvatila njihov poziv te svoje veliko iskustvo i znanje podijelila s njima te dodaju: "počašćeni smo što nam je prezentirala dio svog bogatog, međunarodno priznatog i nagrađivanog umjetničkog rada."

Ova je likovna radionica jedan od programa u okviru "Dana Agate", kojima novigradski likovnjaci svake godine tijekom veljače obilježavaju dane svoje udruge, a u prigodi 5. veljače, spomendana Svete Agate.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of