VEČERAS

"Labia Magica" Mercedes Bratoš u MMC galeriji Grada Umaga

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
"Iznajmljene usne" Mercedes Bratoš

"Iznajmljene usne" Mercedes Bratoš


Izložba "Labia Magica" likovne umjetnice Mercedes Bratoš bit će otvorena večeras u 20 sati u MMC galeriji Grada Umaga u organizaciji Ustanove FESTUM.

Mercedes Bratoš, dubrovačka je umjetnica sa zagrebačkom adresom, istaknuta predstavnica aktualne likovne produkcije, koja već dvadeset godina uspješno djeluje na suvremenoj hrvatskoj likovnoj sceni.

U Umagu će izložiti odabir recentnih radova većih formata, realiziranih između 2015. i 2022. godine u tehnici akril na platnu /kombinirana tehnika.

Prema najavi, riječ je o radovima na kojima umjetnica "plijeni pozornost specifičnim figurativno-apstraktnim stilom, izazivajući pozornost s jedne strane svojim magičnim narativima i motivima koji izviru iz svijeta nadrealnoga i fantastičnoga, a s druge strane svojom snažnom, ekspresivnom bojom i dinamičnom gestom, koje su iskaz pokrenutih emocija, zanosa i unutarnjih energija".

Kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, koja je i autorica predgovora kataloga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini