Otvoren drugi Bijenale crteža Pula

FOTOGALERIJA / Više od 250 radova u tri pulske galerije

| Autor: Mladen Radić


U subotu navečer otvoren je drugi Bijenale crteža Pula u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre. Zbog velikog broja radova, više od njih 250, postav je organiziran u tri pulske galerije: Galerija Društva arhitekata Istre, Gradska galerija Pula i galerija HDLU-a Istre.

Na bijenalu se do 18. listopada mogu vidjeti radovi više od 160 autora i autorica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Litve, Njemačke, Slovenije, Srbije i SAD-a.

Kako je u katalogu istaknuo Eugen Borkovsky, koji je uz Brezu Žižović i Milana Marina selektor bijenala, "projekt je pokazao da mnogi umjetnici njeguju crtež provjeravajući ga tematski i tehnološki. U suvremenosti umjetnici eksperimentiraju metodama i materijalima, miješanjem medija, pa je razlika između crtanja i slikanja ponekad zamagljena. U projektu je većina radova plošna no ima i nekoliko trodimenzionalnih ostvarenja te video radova. Tek nekoliko radova može označavati ideju skice ali većina su gotovi radovi za koje je izabrana tehnika crtanja bez obzira koje materijale i tehnologiju su autori i autorice odredili za realizaciju."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater