SINOĆ U KINU VALLI

FOTO / Otvorena izložba fotografija djela književnika Ahmeda Muradbegovića

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo


Izložba fotografija djela književnika Ahmeda Muradbegovića svečano je otvorena u subotu navečer u pulskom Kinu Valli. Riječ je o skeniranim primjercima ulomaka književnih djela svestranog umjetnika Muradbegovića prikazanih na panoima s isječcima prikaza umjetnikova života koji su, kako je istaknuto, birani pažljivo, osmišljeno i s emocijama.

Događaj je organizirala Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre u suradnji s Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine te Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod" BiH.

Izložbom u Kinu Valli obilježava se 51. godišnjica smrti književnika Ahmeda Muradbegovića, a i danas svi oni koji čuvaju i izučavaju lik i djelo književnika ističu njegovu svestranost vezanu uz stvaralaštvo koje nije ostalo samo na pjesništvu i drugim pisanim djelima, već je obuhvaćalo i kazališnu, pa i glazbenu umjetnost te suradnju s istaknutim umjetnicima prošlog stoljeća poput Branka Gavelle.

Na izložbi su govorili tajnica Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Mirela Čaušević, autorica izložbe Đana Kukić, članica Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre i ujedno nećakinja pokojnog književnika Aida Muradbegović te Mirjana Galo, predsjednica Udruge za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda HOMO. 

Prigodan kulturno-umjetnički program izvele su članice zbora Istarske gondže Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre. Izložba će u Kinu Valli biti postavljena do 25. rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater