PHOTO ART GALLERY BATANA

Rovinjska smotra fotografije: Prva nagrada Silviji Butković za fotografiju "Znatiželja"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Silvia Butković, 1. nagrada

Silvia Butković, 1. nagrada


U Photo Art Gallery Batana u četvrtak u 18 sati održat će se otvorenje kolektivne izložbe fotografija 12. rovinjske smotre fotografije. Na 12. Smotru rovinjske fotografije pristigle su 183 fotografije i 22 kolekcije od 47 autora.

- S vidnim pomakom u kvaliteti tokom godina ova smotra koja je imala slobodnu temu napreduje u primarnom cilju, a to je poticanje stvaranja te kontinuirano učenje o fotografskim tehnikama, kompoziciji i storytellingu, pričanju priče, bilo da se radi o fotoreportaži, ili still life fotografiji. Svim fotografijama prije žiriranja maknuto je ime i prezime autora te ime fotografije tako da budu podvrgnute činu žiriranja anonimno. Nakon temeljnog pregleda svih fotografija zaključeno je sljedeće: prva nagrada pripala je Silviji Butković za fotografiju "Znatiželja" gdje osim samih konja i sumaglice kompozicija na fotografiji stvara uravnoteženost i dubinu kadra.

Silena Košara, 2. nagradaSilena Košara, 2. nagrada

Drugo mjesto pripalo je Sileni Košara za fotografiju pod nazivom "Together", gdje se autorica poigrava sa stopalima stvarajući dominantnu liniju u sredini fotografije te time modelira stopala u novu figuru. Treća nagrada pripala je autoru Danijelu Janko za fotografiju naziva "Hod pobjednika" na kojoj se očitava silueta ribiča u pripremi hvatanja svog ulova. Fotografija je u koloru te dominantna narančasta boja stvara osjećaj mirnoće, kazao je Đani Celija u ime povjerenstva.

Danijel Janko, 3. nagradaDanijel Janko, 3. nagrada

Osim tri glavne nagrade pohvaljeni su radovi Roberta Hrelje "Stepenište", Ettorea Perazzette "Prua", Ivone Milotić "Svijet u rukama", Ermana Bančića "Nova veza 3", Živane Selimović "Liquid" te Ane Travizi "Galovački buk".

Izložba će biti otvorena do 31. siječnja od ponedjeljka do petka od 10 do 12 i od 16 do 19 sati, a subotom od 11 do 13 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater