POŠTUJU SE PREPORUKE STOŽERA

Župan Radin obišao Matični ured u Puli i Županijsko izborno povjerenstvo: USPRKOS OTEŽANIM UVJETIMA, IZBORI SE ODVIJAJU BEZ TEŠKOĆA

| Autor: Glas Istre
Fabrizio Radin (Milivoj MIJOŠEK)

Fabrizio Radin (Milivoj MIJOŠEK)


Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin i pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Gabrijela Mezulić, danas su, u povodu provedbe izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, obišli Matični ured u Puli te utvrdili da djelatnici stručno i profesionalno izvršavaju sve potrebne radnje i provjere u registru birača.

Naime, djelatnici Matičnih ureda u Istarskoj županiji sukladno uputi Ministarstva uprave od 19. lipnja 2020 godine, na dan izbora rade od 7 do 19 sati, radi izdavanja potvrda za glasovanje hrvatskim državljanima koji imaju biračko pravo, a nisu upisani u izvatke zaključenog popisa birača dostavljene na biračka mjesta.

Spomenuti građani, mogu na dan izbora, odnosno referenduma dokazivati pravo na glasovanje potvrdom nadležnog upravnog tijela koje vodi registar birača, a koji nakon preuzimanja poslova nekadašnjeg Ureda državne uprave, spada u nadležnosti Istarske županije.

Nakon Pule, župan Radin i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac uputili su se u sjedište Županijskog izbornog povjerenstva, u Pazin. U razgovoru s predsjednikom Povjerenstva Iztokom Krbecom, saznali su da, iako se izbori održavaju u otežanim uvjetima rada, zbog epidemije koronavirusa, sve teče bez poteškoća, a birači ulaze na biračka mjesta po dvoje i poštujući preporuke Stožera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom