KANDIDATKINJA IDS-a

NICOLETTA BALIJA u utrci za načelnicu Fažane: Svi vide da potencijal naše općine nije iskorišten

Svi naši mještani vide koliki je potencijal našeg teritorija, od nematerijalne baštine do konkretnih potreba koje se mogu realizirati povlačenjem bespovratnih sredstava iz EU fondova, kaže Balija

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Nicoletta Balija jedno od novih lica IDS-a (Foto M. Paljuh)

Nicoletta Balija jedno od novih lica IDS-a (Foto M. Paljuh)


Nicoletta Balija jedno je od novih lica IDS-a na predstojećim lokalnim izborima. Kandidatkinja za načelnicu odrasla je, i kako kaže, živi u Fažani 365 dana u godini. Po struci konferencijska prevoditeljica, ali i maslinarka s nemalim stažom rada u ugostiteljstvu, ponosna da je u svim tim segmentima postigla željeni uspjeh i profesionalnu afirmaciju isključivo, kako kaže, svojim radom i kontinuiranim učenjem.

Dosta je stagnacije

- Sada sam svoje iskustvo i znanje, a pogotovo energiju i ideje, odlučila uložiti i dati na raspolaganje zajednici u kojoj vidim da već kronično nedostaje svježine, motivacije i kvalitetnih ideja koje bi bile u korak s vremenom, kaže Balija i dodaje da ju je na kandidaturu motiviralo trenutačno stanje u općini. - Nisam osoba koja sjedi i gleda. Stagnacija koju sada proživljavamo loše utječe na gospodarstvo, turizam, na kreativnost u pronalaženju novih rješenja, boljih solucija za goruće probleme: od Pinete preko stare jezgre, do Valbandona i Šuride. Svi naši mještani vide koliki je potencijal našeg teritorija, od nematerijalne baštine do konkretnih potreba koje se mogu realizirati povlačenjem bespovratnih sredstava iz EU fondova. Isto tako, svi vide da potencijal naše općine nije iskorišten u potpunosti. Naša općina jednostavno ne uspijeva pratiti potrebe stanovnika. Svi plaćamo porez i prirez i želimo vidjeti da se taj novac vraća, da se ulaže u projekte koji će biti korisni svima u zajednici, od najmlađih stanovnika do umirovljenika, i koji će biti jednako funkcionalni sada i za dvadeset godina. Zato sam se kandidirala", kaže IDS-ova kandidatkinja za načelnicu.

Valbandonsko jezero

Voljela bi, dodaje, da svojim sumještanima može prezentirati neke ambiciozne i suvremene ideje koje ima za Fažanu, no one će, dodaje, morati pričekati. "Moj plan za Fažanu su nažalost mnogi projekti koji su već predugo samo na papiru, a pored toga moram se fokusirati na rješavanje infrastrukture u nekim područjima naše male općine u kojima su stanovnici prije 20 godina platili komunalije, a još nemaju temeljnu infrastrukturu. Govorim o Šuridi, područje Mala Vala, pa čak i neki dijelovi Fažane. Čeka nas i rješavanje valbandonskog jezera, koje već 12 godina predstavlja ruglo i opasnost od zaraza, komaraca i žaba. Čeka nas proširenje školske zgrade. A u ovim čudnim vremenima ne možemo zaboraviti gospodarstvenike i mlade obitelji kojima se mora pružiti sva raspoloživa i moguća pomoć kako bi prebrodili ovu kriznu godinu. Kada to riješimo, ideja i projekata ima zaista puno i raduje me što ću u njih uključiti sve naše zainteresirane i aktivne mještane. Naš je cilj pokrenuti zeleni i održivi razvoj u svim društvenim segmentima", poručuje Balija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini