IZBORI ZA MJESNE ODBORE

Nezavisna lista Velimira Percana za MO Sv. Polikarp-Sisplac: STUBE MORNARIČKE CRKVE SIMBOL SU STANJA ČITAVOG KVARTA

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Dragica Pršo i Velimir Percan na stubama Mornaričke crkve (Z. STRAHINJA)

Da, sada primjećujemo neka ulaganja Grada, ali to je trebalo raditi sustavno, a ne pred izbore, u šest mjeseci sanirati pet ulica i blokirati cijelo područje. Pozivam građane da izađu na izbore i zaokruže nezavisne liste, daju glas ljudima koji stoje iza svog imena i prezimena, a ne iza stranke, kaže Dragica Pršo

"Mjesni odbor Sveti Polikarp-Sisplac s 8.000 žitelja, od čega 5.000 birača, najveći je u Puli, a i jedan od najstarijih, s obzirom da je gradnja počela oko 1860. godine. No, Grad se prema njemu odnosi kao maćeha", rekla je jučer Dragica Pršo, kandidatkinja nezavisne liste za Vijeće MO-a Sv. Polikarp-Sisplac na nedjeljnim izborima.

Pročistač pod nosom

S nositeljem liste Velimirom Percanom predstavljanje je održala na urušenim stubama Mornaričke crkve, simbolu kvarta, da bi, kako kažu, upozorili na loš odnos prema ovom području i ukazali na "prebacivanje loptice" između Grada, Crkve i Države, kada je potrebno preuzeti obavezu zaštite i obnove ovog monumentalnog spomenika.

- Na izbore izlazi samo deset posto, a trebalo bi daleko više ljudi odlučivati o svom kvartu. Program imamo, ne obećavamo brda i doline, samo želimo da ne budemo zadnja rupa na svirali u gradu i da predlažemo što napraviti sredstvima građana za građane, rekao je Percan.

Nužno je, navodi, Donji bulevar rekonstruirati, prvo javnu rasvjetu i trotoar, izgraditi trotoar duž Ulice Ruže Petrović kod OŠ Stoja, postaviti rasvjetu u Jeretovoj i Ulici Veruda.

- Najvećem MO-u potreban je novi vrtić i to onaj planiran u Kochovoj ulici. Trenutno djeluju dva privatna i dva gradska vrtića sa stotinjak djece, a gradski su u stambenim zgradama bez zelenih površina. Zaslužujemo i veće sjedište Mjesnog odbora da bi građanima i udrugama mogli ponuditi prostor za aktivnosti. Potrebno je i građane osvijestiti o lokaciji pročistača koji će se preseliti u Luku Pula, nama pod nosom, jer Grad o tome šuti, poručio je Percan.

Na početku Bečke ulice, rekli su, potrebno je izgraditi kružni tok umjesto sada preopterećenog opasnog raskrižja.

Cestogradnja pred izbore

- Da, sada primjećujemo neka ulaganja Grada, ali to je trebalo raditi sustavno, a ne pred izbore, u šest mjeseci sanirati pet ulica i blokirati cijelo područje. Pozivam građane da izađu na izbore, u svim pulskim MO-ovima, neka zaokruže nezavisne liste i daju glas ljudima koji stoje iza svog imena i prezimena, a ne iza stranke. Mjesni odbor prva je stepenica uključivanja građana u kreiranje svog kvarta. Sve nezavisne liste imaju programe, a naš je sustavno razrađen jer smo oboje bili vijećnici u MO-u Sv. Polikarp-Sisplac i znamo što građane žulja, zaključila je Pršo.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini