Kandidat za gradonačelnika

Loris Peršurić predstavio četvrtku točku programa: "POREČ - GRAD KOJI BRINE O SVOJIM GENERACIJAMA"

| Autor: Boris BILAS
(Snimio: Milivoj Mijošek)

(Snimio: Milivoj Mijošek)


Nakon što je u ponedjeljak na porečkoj Peškeri predstavio kandidate na listi IDS-a za Gradsko vijeće Poreča, kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić jučer je predstavio četvrtu od ukupno pet točaka svojeg programa. Tema četvrte točke programa aktualnog gradonačelnika koji će na izborima 16. svibnja tražiti drugi mandat na čelu Poreča je: „Poreč – grad koji brine o svim svojim generacijama”.

- Poreč je uvijek bio grad koji je za svoje stanovnike osiguravao kvalitetan socijalni program, grad koji brine o svim svojim generacijama. Primjera radi, u posljednje četiri godine Grad je roditeljima novorođenčadi isplatio novčanu naknadu u iznosu od ukupno milijun kuna, za sufinanciranje produženog boravka, troškova prijevoza, školskog materijala, stipendije i nadstandardni program škola osigurali smo gotovo 25 milijuna kuna, dok je za mamografske preglede, osiguravanje dodatnih timova hitne pomoći, sufinanciranje opremanja OB u Puli u protekle četiri godine uloženo gotovo pet milijuna kuna, rekao je Peršurić.

Pomoć starijima i potrebitima

Aktualni gradonačelnik je naglasio i da Poreč sufinancira smještaj za 75 osoba u Domu za starije i nemoćne Poreč, poludnevni boravak za 20 osoba i program Hospicij za što se u četiri godine izdvojilo oko 17,5 milijuna kuna, a sufinancira se i dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima i osobama starijim od 65 godina s 40 % iznosa police osiguranja, dok se umirovljenicima s nižim prihodima osigurava dodatna financijska pomoć svaki mjesec. Građanima u potrebi redovno se pomaže kroz financijske potpore, tople obroke, pakete pomoći i psiho-socijalnu podršku.

- Iako imamo mnogo nadstandarda, zbog kojih je Poreč dvije godine zaredom proglašen gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, vjerujemo da imamo još prostora za poboljšanje, dodatne mjere pomoći i podršku, rekao je Peršurić te nabrojao prioritete za iduće četiri godine.

Ako osvoji još jedan mandat, Peršurić planira realizirati projekt proširenja Doma za starije i nemoćne i povećati njegove kapacitete za 50%, osigurati organizaciju „dnevnih boravaka“ za starije sugrađane u mjesnim odborima te osigurati pomoć u kući za starije osobe koja uključuje organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, pomoć u održavanju osobne higijene, obavljanje različitih popravaka i servisa u kući te organiziranje pomoći na principu „Telefona za starije“.

Sufinanciranje zdravstvene njege

Osim toga, planira se i pomoć građanima u socijalnoj potrebi kojima je najteže, a nastavit će se financirati troškovi zdravstvene njege za teško bolesne koji to ne mogu ostvariti na teret HZZO-a.

Peršurić je najavio i da će u suradnji s resornim Ministarstvom koje upravlja uredima, preseliti urede državne uprave (HZZO, HZMO, HZZ) u pristupačnije prostore.

- Realan sam i nisam od onih koji će obećavati nešto što možda nije u našoj ingerenciji. Ali zato mogu obećati da će Poreč biti i ostati grad u kojem se sretno živi, odrasta i dostojanstveno stari, jer su svi su naši projekti posvećeni upravo tome – brizi o svim našim sugrađanima – od rođenja do starosti. Znam da to Porečani osjete i prepoznaju. Zato idemo svom snagom naprijed, zaključio je kandidat za porečkog gradonačelnika Loris Peršurić, predstavljajući četvrtu točku svog programa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum