LOKALNI IZBORI

IDS predstavio kandidate u tri jedinice lokalne samouprave

| Autor: Glas Istre
Dalibor Paus, Loris Peršurić i Dean Perković

Dalibor Paus, Loris Peršurić i Dean Perković


Aktualni gradonačelnik Poreča Loris Peršurić IDS-ov je kandidat za gradonačelnika i na predstojećim lokalnim izborima u svibnju ove godine. Odluku je jednoglasno podržalo Predsjedništvo porečke podružnice, kao i svih deset lokalnih ogranaka ove stranke.

- U protekle četiri godine napravili smo puno za naš Poreč. Realizirali smo generacijske projekte poput izgradnje nove osnovne škole i dvorane Finida, nove škole i dvorane u Žbandaju te sada nam sva djeca idu ujutro u školu. Izgradili smo čak tri nova vrtića i jaslica - u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju. Uredili smo i vratili građane na našu prekrasnu rivu. Gradili smo i obnavljali prometnu infrastrukturu poput gradske zaobilaznice i lokalnih cesta, te širili kanalizacijsku mrežu po svim naseljima, pa smo s pokrivenosti došli do 92 posto. Istovremeno, ostali smo grad koji brine o svakom svom stanovniku i pomaže svim generacijama. Zadržali smo ili dodatno povisili davanja za socijalne, obrazovne, sportske i zdravstvene programe. Najbolji dokaz svega što je napravljeno je činjenica da smo dvije godine zaredom proglašeni gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, kaže Peršurić.

Iako je puno toga napravljeno, napominje Peršurić, puno je toga još pred nama.

- Nastavljamo u još jačem ritmu. U iduće četiri godine proširit ćemo Dom za starije i nemoćne osobe i razviti uslugu njege u kući za naše starije sugrađane. Oni su naš grad koji volimo svojim radom stvarali i oblikovali te je naša dužnost i obaveza da im uzvratimo s ljubavlju i brigom, ali nećemo pritom zaboraviti i sve ostale generacije. Vrlo nam je važno da ostanemo grad koji s osobitom pažnjom i ponosom vodi računa o svim svojim sugrađanima, posebno najosjetljivijima među nama. Nastavljamo s projektom uređenja Peškere donošenjem urbanističkog plana uređenja tog prostora uz konzultacije i suradnju s građanima. Dovest ćemo kanalizacijsku mrežu u preostala naselja, nastaviti s obnovom prometnica, uređenjem starogradske jezgre i rive, te izgraditi nogometni kampus. Ulagat ćemo u brojne manje, a opet jednako važne projekte za ravnomjerno razvijanje svih naših mjesnih odbora, rekao je Peršutić, i zaključio:

- Kao i do sada bit ću non stop dostupan i otvoren za sve svoje sugrađane. Nastavljamo s radom s još više energije, svom snagom naprijed za Poreč.

Istovremeno, danas je potvrđeno i da će kandidat IDS-a u Svetvinčentu biti Dean Perković, a u Barbanu Dalibor Paus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter