KANDIDAT SDP-a

DANIJEL FERIĆ u Vižinadi najavio novi program razvoja poslovnih zona

| Autor: Glas Istre
Danijel Ferić i suradnici u Vižinadi

Danijel Ferić i suradnici u Vižinadi


Kandidaz SDP-a za župana Istarske županije Danijel Ferić rekao je danas u Vižinadi da je u Istri preko 6.000 nezaposlenih građana te da su ostavništvina IDS-a propali Uljanik, ruinirano gospodarstvo i ekološka bomba zvana Kaštijun.

U Vižinadi Ferić je oko sebe okupio načelnika Marka Ferenca, prvog istarskog eurozastupnika Marina Baldinija te predsjednicu Zajednice Talijana u Vižinadi Nedu Šainčić Pilato.

"Kad pobijedimo izraditi ćemo novi program razvoja poslovnih zona u Istarskoj županiji za razdoblje 2021. - 2027. koji će biti usklađen s novim višegodišnjim financijskim okvirom EU. Cilj tog dugoročnog programa je da se poduzetnicima omogući pronalazak poslovnog prostora. Program razvoja zona biti će usmjeren na rast i razvoj poduzetnika, otvaranje novih radnih mjesta, na investicijska ulaganja, razvoj novih tehnologija, premještanja proizvodnih djelatnosti iz naseljenih područja, na kreiranje povoljne poduzetničke klime, poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, povećanje konkurentnosti gospodarstva, razvoj lokalne zajednice i regije te povećanje udjela proizvodnje u ukupnom gospodarstvu. U suradnji sa svim gradovima i općinama sufinancirat ćemo izgradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 100 milijuna kuna kako bi poduzetničke zone bile generator rasta i radni okoliš za 2.000 novih radnih mjesta", rekao je Ferić.

Govoreći o temama važnim za Vižinadu, Marko Ferenac je istaknuo kao veliku razvojnu šansu pokretanje poslovne zone Vižinada gdje je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, nakon čega će uslijediti izrada projektne dokumentacije te rekonstrukcija županijske ceste u Vižinadi s izgradnjom rotora, nogostupom i pješačkom zonom.

Kao treća značajna tema u segmentu socijale Ferenac je istaknuo da će organizirati program pomoć u kući za samačka domaćinstva i starije osobe kojima je to potrebno.

- A osluškujući potrebe naših sugrađana pripremit ćemo dokumentaciju za izgradnju doma za starije i nemoćne jer imamo prostor stare škole koja se može iskoristiti za tu namjenu, rekao je Ferenac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum