ZEMLJA ČUDA

ZVUČI KAO JAKO LOŠA ŠALA, ALI NIJE: U Peroju na plaži umjesto nadstrešnice bespravno je niknula kuća. Vlasnica je onemogućila prolaz do mora. Javio nam se građevinar koji je radio na objektu

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Kuća na perojskoj plaži

Priča građevinara iz Valbandona Nenada Baškarada koji se javio našoj redakciji tvrdeći da je izigran i prevaren, brzo se pretvorila u priču o još jednoj sramotnoj bespravnoj gradnji u Peroju, na području Grada Vodnjana. Baškarad nas je odveo u naselje Fine gdje je nedavno završio gradnju kućice od 30-tak kvadrata na samoj plaži.

Dolazimo na lokaciju na kojoj se umjesto nekadašnje nadstrešnice danas nalazi idilična kućica na plaži. Baškarad priča da je sve bespravno sagrađeno, bez ikakvih dozvola i papira.

per4

Nadstrešnica prije pretvaranja u pravu kuću

Priznaje da je radio kao građevinar na tom objektu, ali da u početku nije mogao znati da vlasnica Dragica Jovičić nema nikakvih dozvola. Pokazuje nam stare fotografije objekta. Doista, bila je to nadstrešnica.

Danas je na tom mjestu lijepa kućica na osami, u miru i tišini, daleko od očiju, tik uz samo more, doslovno osluškujemo šum valova. Do kućice vodi put kojeg je vlasnica zatvorila i tako onemogućila prolaz do mora. Baškarad kaže da je vlasnica napravila i septičku jamu s direktnim ispustom u more. Problemi za Baškarada počeli su nakon što više nije mogao pronaći zajednički jezik s Dragicom Jovičić koja ga je angažirala za rušenje nadstrešnice, a potom i gradnju kuće na plaži.

per2

Građevinar Baškarad

- Radovi su krenuli u studenom prošle godine, a sve smo završili nedavno, u travnju. Cijeli objekt smo izgradili po sistemu "ključ u ruke", jedino što nismo radili stolariju. Znači, od građevinarskih radova, toplinske izolacije, sanitarija, fasade. Sve to koštalo je oko 19 tisuća eura, no gospođa Dragica platila je samo pola i ne želi ni čuti za ostatak novca koji nam duguje, kaže Baškarad, dodajući da ima pet radnika koje mora platiti i pokriti troškove, a sada ne može do svog novca.

- Kakav je to način da netko uzme radnike koji odrade posao i stave kuću pod krov i onda se netko pravi blesav i više ne želi platiti, kaže Baškarad. Zbog svega je angažirao i odvjetnika te planira dignuti tužbu da bi naplatio ono što mu duguje Dragica Jovičić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini