ozbiljan kvar

VELIKI PROBLEM NA KAŠTIJUNU: BIT ĆE IZVAN FUNKCIJE BAREM 10 DANA. Stiglo je i njihovo priopćenje 

| Autor: Marcello Rosanda
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon što je tijekom vikenda došlo do zastoja u automatskom radu procesne mosne dizalice u Županijskom centru za gospodarenje otpadom Kaštijun, danas je za 15 sati sazvan hitan sastanak predstavnika istarskih komunalnih poduzeća.

Kako doznajemo iz neslužbenih izvora, kvar nije bezazlen i Kaštijun će zasigurno biti izvan funkcije barem desetak dana.

Ubrzo nakon objave u medijima o kvaru, oglasili su se iz Kaštijuna. Kažu da je proteklog petka oko 12.30 sati došlo do zastoja u redovnom automatskom radu procesne mosne dizalice u MBO postrojenju te je pregledom dizalice utvrđeno da je došlo do pomaka vodilica kabelske staze tako što je ispala iz trase.

Netom prije zastoja, navode u priopćenju, djelatnici su obavili redovne aktivnosti na održavanju dizalice i nije uočen neki nedostatak ili kvar.

Iz Kaštijuna su, navode dalje, odmah nakon kvara kontaktirali i organizirali dolazak predstavnika tvrtke Valtorta Srl iz Italije s kojom imaju sklopljen ugovor o održavanju (proizvođač dizalice) te se odmah u subotu počelo s radovima na utvrđivanju štete i sanaciji.

Bez procesne dizalice nije moguće puniti biobokseve (proces biosušenja), a samim time nije moguće preuzimanje novih količina miješanog komunalnog otpada.

Kaštijun d.o.o., zaključuju u priopćenju, je u kontaktu s više tvrtki koje su ovlaštene za zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada i nakon koordinacije s Nadzornim odborom, Skupštinom Društva i isporučiteljima javne usluge, tijekom dana će donijeti konačnu odluku o načinu zbrinjavanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter