UDRUŽIVANJE

ZAJEDNO SU JAČI Osniva se Turistička zajednica Rivijera Poreč

| Autor: Borka PETROVIĆ

U Ministarstvu turizma održana je jučer prva sjednica Povjerenstva za udruživanje turističkih zajednica kako bi se raspravljalo o deset skupina turističkih zajednica koje su nadležnom ministarstvu podnijele zahtjev i traže suglasnost za udruživanje. Povjerenstvo je, među ostalima, razmatralo i dostavljene zahtjeve za udruživanje za Rivijeru Poreč koja obuhvaća Turističku zajednicu Grada Poreča, turističke zajednice općina Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Vižinada i Višnjan.

Naime, temeljem Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji je usvojen u svibnju 2019. godine, sustav turističkih zajednica preustrojava se, između ostalog, na način da se potiče udruživanje turističkih zajednica kao i njihovog osnivanja za područje više jedinica lokalne, odnosno regionalne samouprave. U tu je svrhu osnovan i Fond za udružene turističke zajednice u koji se slijevaju sredstva iz uplaćene turističke pristojbe i članarine.

- Iznimno mi je drago što su potencijale i prednosti udruživanja prepoznale brojne turističke zajednice, koje će zajednički moći još kvalitetnije raditi na razvoju turističkih proizvoda i promotivnim aktivnostima. Destinacije u Hrvatskoj ne možemo više promatrati kao jedno mjesto, turizam nadilazi administrativne granice i zato smo napravili zakonodavne izmjene kako bi omogućili zajedničko predstavljanje i razvoj destinacija koje, iako su posebne na svoj način čine jednu cjelinu, odnosno zaokruženu turističku priču, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli na sjednici povjerenstva. 


  Podijeli: Facebook Twiter
  Web kamere

  Pula

  Pula: Golden Gate of
  Pula: Golden Gate of

  Pula

  Pula: Forum
  Pula: Forum