novo vodstvo

Za predsjednicu porečkog HDZ-a izabrana Ivana Barišić

| Autor: Glas Istre
Ivana Barišić

Ivana Barišić


Danas je u stranačkim prostorijama HDZ-a Grada Poreča održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno novo vodstvo GO HDZ Grada Poreča. Za predsjednicu je izabrana Ivana Barišić, dok su za potpredsjednike izabrani Dušanka Šegala, Mirko Marić i Filip Stopić. Za tajnicu je imenovana Mirta Filipić Matijaš, profesorica talijanskog jezika i književnosti, rođena Rovinjka.

Ivana Barišić je magistar prava i odvjetnica te je istaknula da su joj motivi za kandidaturu sljedeći: ističe da je 1996. g pristupila u mladež HDZ Grada Poreča, te slaba zastupljenost žena u politici, navodi kako čvrsto vjeruje da novo vodstvo može dosta učiniti za članove, Grad Poreč i Istarsku županiju.

Predsjednica ističe da su svi zajedno prošli izuzetno zahtjevan period jer su u vrlo kratkom roku uspjeli mobilizirati članstvo osobnim pristupom svakom članu iako je bilo prijedloga da putem javnog priopćavanja informiraju i pozovu članove na izbore ali su izabrali teži put, a što se na kraju i pokazalo da je to bio najbolji način jer tako su mogli izravno od članova čuti prijedloge, kritike, pohvale vezane za daljnji napredak GO.

Plan i program za početak je poboljšati komunikaciju i suradnju s članovima koju, kako navodi novo vodstvo, su dobrim dijelom već ostvarili što je pokazatelj velike izlaznosti na unutarstranačkim izborima, stajati na raspolaganju članovima koje bi ujedno pokušali i aktivnije uključiti u rad stranke, svakodnevna dostupnost vodstva građanima, informiranost vodstva o potrebama građana. Nadalje, intenzivno raditi na provedbi politike zajedništva, uključiti mlade i obrazovane skupine u aktivni rad GO, te tako proširiti, osvježiti i osnažiti GO i vratiti dignitet istoj. Također ističu da žele pokazati volju za dijalog s političkim neistomišljenicima u skladu s načelima demokratskog prava. Konačni cilj je postići na lokalnim izborima rezultate koje postižu na parlamentarnim i predsjedničkim izborima i tako dobiti zastupljenost od 3 vijećnika.

Dosadašnji angažman uspostavio je dobru suradnju sa svim ostalim gradskim i općinskim organizacijama HDZ, županijskim vodstvom i središnjicom HDZ. Također podrška ŽO IŽ na čelu s Antonom Klimanom i njegovim timom je doprinijela velikoj izlaznosti birača na unutarstranačke izbore u GO Poreč, a na kojima je Kliman sa svojim timom ostvario najveći broj glasova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini