NAJNOVIJE


SVETA NEDJELJA

Za božićne blagdane poklon bon od 150 kuna

Arhiva

Načelnik Gianvlado Klarić je naveo da se u posljednjih nekoliko godina uredila glavna ulica, asfaltiralo igralište škole i odvojci pri ulazu u Nedešćinu, dionica prema Benecima, a zgrada općinske uprave bit će rekonstruirana

Općinsko vijeće Svete Nedelje donijelo je odluku da se za predstojeće blagdane isplati poklon bon od 150 kuna korisnicima prava iz socijalnog programa, umirovljenicima, nezaposlenima starijim od 50 godina i domaćicama starijim od 50 godina.

Vijeće je utvrdilo i vrijednost boda komunalne naknade od 4,2 kune godišnje po četvornom metru površine nekretnine koja je jednaka godišnjem iznosu komunalne naknade po četvornom metru površine stambenog prostora u prvoj zoni općine Sveta Nedelja odnosno 0,35 kuna na mjesečnoj razini. To u naravi znači da će vlasnik stambenog prostora od sto četvorna metra u prvoj zoni plaćati 35 kuna mjesečno. Što se smatra prvom zonom utvrdit će vijeće naknadno do 4. veljače. Budući obračun komunalne naknade započeti će 1. ožujka iduće godine. Usvojeno je i izvješće o radu općinskog načelnika Gianvlada Klarića za razdoblje od siječnja do lipnja uz opasku Maria Blečića (ID) da je moglo biti i kraće, jer se mnogo toga ponavlja iz drugih dokumenata. Klarić je istaknuo da je nastojao sve poslove iz svoje nadležnosti obavljati odgovorno, kvalitetno i transparentno. Rekao je kako je nastojao biti otvoren za suradnju, spreman na dobre prijedloge i sugestije te na svaku inicijativu kojom se osiguravaju bolji gospodarski, socijalni i drugi uvjeti življenja građana.

- Temeljni uvjet za rad svakog načelnika je punjenje proračuna, a on je kod nas u stalnom porastu, posebno u dijelu poreza i prireza što znači da vlada puna zaposlenost. To je uvjet da sve planirano tijekom godine možemo realizirati, rekao je Klarić. Blečić je imao opasku oko poštivanja zakona o informiranju kod podnesaka građana. Nezavisni Miljenko Vidić skrenuo je pozornost da je grupa građana još lani podnijela pisani zahtjev za uređenje komunalne infrastrukture i izgradnju sportske dvorane, ali nije dobila odgovor. Ustvrdio je da se ništa ne radi u Nedešćini. Načelnik Klarić je replicirao da to nije točno, već se radi svake godine nešto, a ova je godina u znaku izgradnje dječjeg vrtića. Naveo je da se u posljednjih nekoliko godina uredila glavna ulica, asfaltiralo igralište osnovne škole i odvojci pri ulazu u Nedešćinu. U potpunosti se asfaltirala dionica prema Benecima, riješene su dvije vodoopskrbne situacije i potom asfaltirane, a na kraju će i cijela zgrada općinske uprave biti rekonstruirana, zaključio je Klarić. Poručio je da se na javnom savjetovanju nalazi prijedlog proračuna i da se svatko može uključiti svojim prijedlozima. (B. BIOČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam