Državno prvenstvo

VRSAR: Vrsarani državni prvaci u kategoriji ultralakih zrakoplova

  Sedmo izdanje Državnog prvenstva uspješno je održano usprkos jakoj buri pa se od pilota tražila velika umješnost i koncentracija u upravljanju laganim zrakoplovima

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
PH ultra laki zrakoplovi, Vrsar

PH ultra laki zrakoplovi, Vrsar


Sedmo izdanje Državnog prvenstva pilota sportsko rekreativnih zrakoplova i zrakoplova generalne avijacije u kojem se natjecalo 35 pilota iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Austrije, a kojemu je domaćin bio Aeroklub Vrsar, uspješno je održano usprkos jakoj buri, pa se od pilota tražila velika umješnost i koncentracija u upravljanju laganim zrakoplovima.

Natjecale se i pilotkinje

Natjecanje su započeli piloti u kategoriji generalne avijacije, a nakon uzbudljiva tri kola, prvo mjesto pripalo je Benjaminu Lučeru članu Obalnog letalskog centra Portorož, drugi je bio Talijan Corrado Rusalen, član Alpi Aviatin iz Pordenonea, dok je brončana medalja pripala Zlatku Mateši (predsjedniku HOO-a) i članu Aerokluba Vrsar.

Dinamična je bila i borba za poredak među pilotima u kategoriji ultralakih zrakoplova. Član AK Vrsar Serđo Kokot i ove je godine briljirao i ponovno osvojio naslov državnog prvaka u ovoj kategoriji. Drugo i treće mjesto pripalo je također članovima AK Vrsar Darku Radiću i pilotkinji Doris Aniti Haeger.

U drugom natjecateljskom danu, u klasi sportsko rekreativnih zrakoplova, sva tri prva mjesta osvojili su također članovi Aerokluba Vrsar, podigavši time ljestvicu kvalitete sportskih pilota vrsarskog aerokluba na viši nivo.

Visoke ocjene i sucima

Visoku ocjenu za organizaciju i vođenje državnog prvenstva zaslužili su iskusni Rajko Tomašić i sudački tandem Vladimir Mikac i Branko Maras.

Završnu ceremoniju podjele pehara i medalja, koje je pobjednicima uručio predsjednik AK Vrsar Rajko Tomašić, iskoristio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša koji je dodijelio plakete zahvalnosti Tomislavu Obadu iz Zagreba za njegov doprinos u razvoju sportsko-rekreativnog zrakoplovstva u RH, Ivanu Vdovjaku iz Osijeka za trideset godina u radu i razvoju ultralakog zrakoplovstva u Republici Hrvatskoj, i Ladislavu Raduliću autoru monografije "Hrvatski zrakoplovni savez".

Predsjednik Aerokluba Vrsar Rajko Tomašić tom je prilikom dodijelio plakete zahvalnosti za dugogodišnje volontiranje članovima tog kluba Serđu Kokotu i Anti Maškariću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom