OPĆINSKO VIJEĆE

VRSAR: Proračun za 2021. ambicioznih 46,5 milijuna kuna

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Izradit će se UPU Koversada koje obuhvaća kmp, Porto Sole, Petalon te upravnu zgradu Maistre

Izradit će se UPU Koversada koje obuhvaća kmp, Porto Sole, Petalon te upravnu zgradu Maistre


Na posljednjem ovogodišnjem zasjedanju Općinskog vijeća Vrsara koje je održano putem e-maila, našle su se čak 23 točke dnevnog reda, a vijećnici su svoje primjedbe mogli odaslati na obrascu listića za glasovanje. U fokusu sjednice bilo je donošenje izmjena i dopuna proračuna za 2020. godinu te donošenje proračuna za 2021. godinu s projekcijama za 2022. i 2023. godinu.

U proračunu za 2020. godinu usvojene su tako dvije nadopune. Prva da Općina slobodna novčana sredstva može oročavati kod poslovnih banaka ili plasirati pravnim osobama putem pozajmica uz kamatu koja ne može biti manja od eskontne stope. I druga, da Općina može zatražiti zajam iz državnog proračuna Ministarstva financija, za premošćivanje situacije nastale zbog različite dinamike priljeva sredstava.

Proračun za 2021. godinu dosta je ambiciozan i iznosi 46,5 milijuna kuna. Na prihodnoj strani ističu se stavke prihoda od poreza, pomoći iz inozemstva, od upravnih i administrativnih pristojbi, prodaje nefinancijske i proizvedene dugotrajne imovine. Ova sredstva proračuna pratit će troškove gradnje objekata i uređenja prometne infrastrukture, održavanje komunalne infrastrukture, redovnu djelatnost javne uprave i administracije, otplatu zajmova, upravljanje imovinom na prijavu projekata na natječaje nacionalnih i EU programa i fondova, potrebe obrazovanja, zaštiti kulturne baštine, javne potrebe u sportu i rekreaciji, socijalnoj zaštiti, javnim potrebama predškolskoj odgoja i obrazovanja, unapređenju zdravstva i ostalo.

Slijedilo je opširno godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića "Tići" za 2019./20. godinu i godišnji program odgojno-obrazovnog rada za pedagošku godinu 2020./21. Vijećnici su prihvatili i odluku o donošenju aneksa Sporazuma o osnivanju Centra za zaštitu od požara Poreč. Vijeće je prihvatilo propisane mjere za održavanje rudina, živica i međa poljskih putova i kanala oborinske odvodnje.

Vijeće je oslobodilo zakupa sve poslovne subjekte koji u zakupu imaju poslovne prostore u vlasništvu Općine, a kojima je zbog pandemije naložena obustava obavljanja djelatnosti od 28. studenog 2020. godine. Smanjili su i naknadu za koncesionara "Nino", vlasnika Marina Slivara, za prijevoz putnika turističkim vlakom, na iznos od 12.500 kuna.

Nadalje, vijećnici su donijeli i odluku o privremenoj zabrani izvođenja određenih građevinskih radova na određenim područjima za kalendarsku godinu 2021. i to za razdoblje od 1. lipnja do 1. litopada. Odlukom o zamjeni nekretnina Općina Vrsar će za nekretnine u svom suvlasništvu u ukupnoj vrijednosti od 290.000 kuna, primiti dio nekretnine ukupne vrijednosti od 333.500 kuna, uz plaćanje razlike naknade od 43.000 kuna u korist Valnee Radanović te je ovlašten načelnik Ivan Gerometta da zaključi i potpiše ugovor o zamjeni tih nekretnina. Vijećnici su donijeli još odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH koje je programom raspolaganja poljoprivrednog zemljišta predviđeno za zakup, potom odluku o izradi urbanističkog plana uređenja (UPU) Koversada koje obuhvaća poznati naturistički kamp Koversadu, auto kamp Porto Sole, Turističko naselje Petalon te upravnu zgradu Maistre, a izmijenjena je i nadopunjena odluka o Urbanističkom planu uređenja naselja Vrsar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater