NAJNOVIJEDOBRA GODINA

Ostvareni općinski proračun dvostruko veći od lanjskog - U VRSAR, NA TRG DEGRASSI USKORO STIŽE KLIZALIŠTE


Pretposljednje ovogodišnje zasjedanje Općinskog vijeća Vrsara pod predsjedanjem Franka Matukine s četiri točke dnevnog reda, vijećnici su "apsolvirali" za manje od jednog sata. Rebalans proračuna za ovu godinu s projekcijom za 2019. i 2020. godinu vijećnicima je obrazložio općinski pročelnik Slobodan Vugrinec.

Montraker će upravljati dvoranom

Planirani prihodi od 53,8 milijuna kuna ovim rebalansom smanjuju se na 40,7 milijuna kuna što je za 24 posto manje od planiranog. Osnovni razlog smanjenih prihoda leži u činjenici da općina nije išla u prvotno planiranu prodaju zemljišta u iznosu od 10 milijuna kuna, kao ni u prodaju građevinskih objekata u iznosu od oko tri milijuna kuna. No, to je na kraju ipak za čak 93 posto veći proračun od onog iz prethodne 2017. godine koji je iznosio 21 milijun kuna. Rebalans proračuna prihvaćen je bez primjedbi.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili i odluku o osnivanju prava građenja u korist komunalnog poduzeća Montraker koji je investitor izgradnje sportske dvorane. Načelnik općine Ivan Gerometta objasnio je nužnost takve odluke kako bi Montraker temeljem ugovora o pravu građenja mogao zatražiti izmjenu građevinske dozvole i raspisati javnu nabavu za izgradnju sportske dvorane i sklopiti ugovor s izabranim izvođačem radova. Nakon izgradnje, sportskom dvoranom će upravljati Montraker. Jednoglasno je usvojena odluka o komunalnoj naknadi koja je usklađena s novim zakonom, ali nije došlo do povećanja.

Božićnica za umirovljenike

Ivu Radetića (IDS) je zanimalo što je s božićnicom za umirovljenike, a načelnik Gerometta mu je odgovorio da ju je općina osigurala u visini od 200 kuna po osobi. Radetića je zanimalo da li općina može osigurati veći prostor za rad Udruge umirovljenika jer im ovaj dobiven na javnom natječaju za rad udruga ne odgovara.

- Ukoliko pronađemo veći prostor za njega će općina objaviti javni natječaj na koji se Udruga umirovljenika može javiti, odgovorio je načelnik Gerometta.

Marinu Deak (IDS) je zanimalo što je s najavljenim klizalištem u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika. Načelnik Gerometta je odgovorio da je općina unajmila klizalište (dimenzija 15 puta 20 metara) koje će biti montirano na Trgu Degrassi od 15. prosinca do 13. siječnja. Raspisan je i natječaj za postavljanje jednog kioska s pićem i hranom pored klizališta, a za to vrijeme radit će i snack-bar u podnožju općinske zgrade. Klizače će zabavljati i jedan glazbeni sastav živom muzikom. (S. BRAJKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike