planske aktivnosti za 2022.

VRSAR: Javni poziv Turističke zajednice za dodjelu potpora

Jedna od stavaka u programu rada su turističke manifestacije koje bi se trebale održati iduće godine uz uvjet da pandemija u 2022. godini bude stvar prošlosti. Cilj je podizanje kvalitete turističke ponude u vrsarskoj destinaciji

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Vrsar (snimio S. Brajković)

Vrsar (snimio S. Brajković)


Iako turistička sezona još uvijek ne jenjava, primjerice samo na području Vrsara još ljetuje 14.000 turista, u Turističkoj zajednici Vrsar već razmišljaju o idućoj godini i već su započeli s planskim aktivnostima za 2022. godinu. Kako doznajemo od direktorice Natalije Vugrinec, u TZ Vrsar već su započeli s izradom programa rada i financijskog plana za iduću godinu.

Turistički proizvodi

Jedna od stavaka u programu rada su turističke manifestacije koje bi se trebale održati iduće godine uz uvjet da pandemija u 2022. godini bude stvar prošlosti. Cilj je podizanje kvalitete turističke ponude u vrsarskoj destinaciji.

Radi se o kulturnim, zabavnim, sportskim, gastronomskim i drugim manifestacijama.

- Iz tog smo razloga upravo objavili javni poziv svim dionicima koji sudjeluju u kreiranju turističkog proizvoda Vrsara, za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpore od strane naše TZ, za turističke manifestacije koje sami organiziraju. Predmet javnog poziva je dodjela novčanih sredstava za one manifestacije koje doprinose unapređenju, odnosno obogaćivanju turističkog proizvoda naše destinacije, u stvaranju prepoznatljivog imidža Vrsara i razvijaju sadržaje koji omogućavaju produljenje turističke sezone, kaže direktorica Vugrinec.

Za sredstva mogu kandidirati fizičke i pravne osobe - trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, ustanove i ostali.

Traži se viša kvaliteta

- Pri tom smo podigli ljestvicu kvalitete kriterija koje moraju zadovoljavati podnositelji zahtjeva kao što su kvalitetna priprema i realizacija manifestacije s jasno definiranim ciljem i programskim sadržajem. Tražimo da manifestacija za koju ćemo odobriti sredstva ima značaj za razvoj i doprinos turističke ponude. Daljnji kriteriji su procjena učinka manifestacije na povećanje turističkog prometa. Slijedi iskustvo i sposobnost organizatora za kvalitetnu realizaciju manifestacije, sudjelovanje interesnih subjekata javnog i privatnog sektora u njenoj organizaciji i realizaciji. Pritom tražimo i visinu vlastitih sredstava koji će dionici izdvojiti u odnosu na traženu potporu, rekla nam je Vugrinec.

Zahtjev za potporu dostavlja se na tiskanom obrascu koji je objavljen na internetskim stranicama TZ Vrsar www.infovrsar.com na kojima su naznačeni i prilozi zahtjevu. Zahtjev s cjelokupnom dokumentacijom može biti dostavljen u elektroničkom obliku na e-mail info@infovrsar.com, poštom ili osobno na adresu Turističke zajednice (Obala M. Tita 23) najkasnije do 30. rujna ove godine. Odluku o dodjeli potpore i popis manifestacija kojima je potpora odobrena donijet će Turističko vijeće, a bit će objavljena na internet stranicama www.infovrsar.com nakon čega slijedi sklapanje ugovora između TZ-a Vrsar i organizatora manifestacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum