ZELENA ISTRA

VRIJEME JE ZA ODGOVORE: U utorak u Klubu Uljanik će se tresti, ali ne od glazbe. Zakazana je tribina o problemima Kaštijuna. Dolazi šefica te firme, a odgovori Miletića i Radina još se čekaju

| Autor: Portal Glas Istre

"Županijski centar za gospodarenje otpadom Kasˇtijun u fokusu je lokalne javnosti vec´ mjesecima - ljeti zbog nesnosnog smrada, a sada zimi zbog učestalog prekoracˇenja dnevnih granicˇnih vrijednosti emisija lebdec´ih cˇestica", ističu iz ekološke udruge Zelena Istra.

No, dodaju, to je samo manji, onaj vidljivi dio problema koji opterec´uje rad tog postrojenja.

"Zabrinutost građana dodatno izaziva i nedostatak informacija, narocˇito o nacˇinu na koji c´e se problemi rijesˇiti", kažu iz Zelene Istre. 

Zbog toga su organizirali tribinu koja će se održati u Klubu Uljanik u utorak 25. veljače u 18 sati. Na tribini će sudjelovati Vesna Dukić, osoba nadlezˇna za zastupnje drusˇtva Kasˇtijun, Koviljka Aškić, nezavisna stručnjakinja, Bojan Blagonić iz građanske inicijative "Čist zrak, duga ljubav” i Dušica Radojčić iz Zelene Istre. Iz Ministarstva zaštite okoliša stigla je ispričnica, a potvrda sudjelovanja predstavnika Skupsˇtine Kasˇtijuna Borisa Miletića i Fabrizia Radina još se čeka. Tribinu će moderirati radio voditelj Elvis Morina.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter