MLADI ELEKTROTEHNIČARI

Vozila i Damjanić zlatni na robotičkom natjecanju


Elektrotehničari Adam Vozila i Marko Damjanić, učenici 3.e razreda, osvojili su prvo mjesto i medalju zlatnog sjaja na šestom međunarodnom natjecanju elektrotehničara i mehatroničara s naglaskom na robotiku koji se nedavno svibnja održao u Labinu.

Na natjecanju i susretu učenika, mentora i ravnatelja iz osam država (Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska i Turska) sudjelovalo je 15 odabranih učenika sa svojim mentorima i ravnateljima škola koje ukupno broje desetak tisuća učenika. Škole natjecanje koriste i za razmjenu znanja i iskustava koja se zasnivaju na višegodišnjem radu mentora na primjeni modernih tehnologije u nastavi elektrotehnike, mehatronike, strojarstva i informatike. Posjetili su kulturne i povijesne znamenitosti Labina i Pule te se opuštali na plažama turističkog Rapca, gdje su i bili smješteni.

Organizator je bila Srednja škola Mate Blažina Labin, a mentori labinskih učenika Ivica Komadina i Sanjin Šumberac. Pokrovitelji su bili Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Istarska županija i Grad Labin. Domaćinu idu pohvale za kulturno-umjetnički program na otvaranju te za gostoljubivost za vrijeme trodnevnog boravka gostiju, kao i za samu organizaciju natjecanja. (B. Bi.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter