POLICIJSKA AKCIJA

VOZAČI OPREZ: U petak policija kontrolira parkiranje na mjestima za vozila osoba s invaliditetom. Doznajte gdje i kada

| Autor: Glas Istre
(Foto PU istarska)

(Foto PU istarska)


 

Pulska prometna policija će sutra, u petak od 10 do 14 sati, kontrolirati parkiranje vozila na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom.

Policijski službenici akciju će provesti u suradnji s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom i djelatnicima Pula parkinga na području grada Pule, Medulina i Fažane, a posebice na parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova.

Naime, svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom. Djelatnici Pula parkinga specijalnim vozilom ''pauk'' uklanjat će nepropisno parkirana vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater