NAJNOVIJEPRODAJOM ZEMLJIŠTA PUNI SE GRADSKA KASA

VODNJAN: Parcele u poslovnoj zoni idu kao alva

(A. TOŠIĆ/ARHIVA)

Cijena prve nekretnine u poslovnoj zoni Vodnjan sjever, odnosno dio jedne parcele od hektara i pol, uslijed nadmetanja je s 50,1 tisuće eura dostigla čak 82 tisuće eura, a drugi dio je s početnih 37,6 tisuća prodan za 45,12 tisuća eura. Zanimljivo je da se sada prodaje i treći dio iste parcele

Ako je suditi prema jednom od posljednjih provedenih natječaja za prodaju gradskog zemljišta, nekretnine u poslovnoj zoni Vodnjan sjever na sve su većoj cijeni. Grad Vodnjan će od prodaje triju parcela, od kojih su dvije u toj zoni, a jedna u Galižani, u svoju kasu pospremiti blizu 180 tisuća eura ili 1,34 milijuna kuna. Odluku o prihvatu ponuda na posljednjoj su sjednici Gradskog vijeća Vodnjana jednoglasno donijeli vijećnici i time dali zeleno svijetlo za sklapanje kupoprodajnih ugovora.

Za 2.000 kvadrata 82 tisuće eura

Na nadmetanju 19. studenog bilo je ponuđeno četiri nekretnine, dva zemljišta u vodnjanskoj gospodarskoj zoni, jedna u stambenom dijelu Galižane te zgrada u Vodnjanu za koju nije bilo interesa. Prva je nekretnina u poslovnoj zoni Vodnjan sjever, odnosno dio jedne parcele od hektara i pol, imala početnu cijenu od 50.001 euro za 2.000 četvornih metara. No, uslijed nadmetanja dviju zainteresiranih strana cijena se popela na čak 82 tisuće eura. Tu najvišu ponudu dalo je jedno poduzeće iz Pule. I drugi dio iste parcele, s površinom od 1.500 kvadrata, zainteresirao je više kupaca pa je s početnih 37.600 tisuća eura izlicitirana cijena od 45.120 eura, koliko su na koncu ponudile dvije fizičke osobe iz Pule. Parcela u Galižani, površine 1.090 kvadrata, prodana je fizičkoj osobi iz Pule kao jedinoj zainteresiranoj po početnoj cijeni od 52 tisuće eura.

Nadmetanje u planu iduće srijede

Jagmu za zemljištem u gospodarskoj zoni na sjeveru Vodnjana, u blizini Uljanikovog proizvodnog pogona i željezničke stanice, te postizanje sve boljih cijena za gradske nekretnine, prepoznali su očito i u gradskoj upravi i to žele iskoristiti što prije. Kkao bi drugačije objasnili činjenicu da su na istoj sjednici Vijeća pred vijećnike iznijeli prijedlog odluke o raspisivanju još jednog natječaja za prodaju dvaju zemljišta na istom području, a što su vijećnici spremno prihvatili.

Još je zanimljivije u svemu tome to što se na prodaju i opet nudi dio one velike parcele od 1,5 hektara. I u ovom slučaju prodaje se njen komad površine 1.500 kvadrata, po istoj početnoj cijeni od 37.600 eura, kao što je to bilo i u prethodnom natječaju. Drugo zemljište je bitno veće - 3.355 kvadrata prodaje se po početnoj cijeni od 83.900 eura. Obje su nekretnine u naravi neizgrađeno zemljište u gospodarskoj zoni proizvodne namjene, pretežito zanatske.

Nadmetanje će se, za one koji uplate desetpostotnu jamčevinu, održati sljedeće srijede 12. prosinca s početkom u 8.30 sati u komunalnoj palači. Nekretnine se organizirano mogu razgledati u petak 7. prosinca, a zborno je mjesto na Narodnom trgu u 8.30 sati. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam