BICIKLISTIČKI MARATON PARENZANA

Više od 600 sudionika odvozilo 46 kilometara kroz Karojbu, Motovun… pa natrag u Vižinadu

Na biciklističkom maratonu u ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila domaća sudionica Matea Močibob, na drugo mjesto plasirala se Matejka Mohorič iz Vrhnike u Sloveniji, dok je treća bila Fabiana Piuka iz Grožnjana. U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Marko Mahne iz Kaštelira, na drugo mjesto se plasirao Diego Žužić iz Poreča, a na treće Danko Mištrafovič iz Vrhnike u Sloveniji

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Na startu biciklističkog maratona Parenzanom

Na startu biciklističkog maratona Parenzanom


Rekreativci i ljubitelji avantura u prirodi na najljepši mogući način obilježili su finale ovogodišnje turističke sezone, na 25. Rekreativnom biciklističkom maratonu Parenzana koji je održan ove nedjelje u organizaciji Turističke zajednice Općine Vižinada. Više od 600 sudionika, biciklista i pješaka, odazvalo se ovom događanju u prvim danima jeseni koje je, nakon prvobitne odgode zbog kiše, na kraju omogućilo svima da u novom terminu uživaju u predivnom i sunčanom danu i prirodnim ljepotama.

Bicikliranje i hodanje

Događanje su na glavnom trgu u Vižinadi otvorili mališani iz dječjeg vrtića Vižinada koji su na utrci "Mini Parenzana" prezentirali svoje umijeće bicikliranja. Potom su sudionici biciklisti startali s maratonom u 10 sati i odvozili 46 kilometara asfaltiranom cestom kroz Karojbu, Motovun, Istarske toplice, Livade i Ponte Porton te natrag u Vižinadu. Ljubitelji hodanja su odmah nakon biciklista krenuli na svoju turu duljine 10 kilometara, organizirane u sklopu događanja za sve koji prednost daju pješačenju. Bicikliste i hodače je duž njihovih ruta čekala i okrjepa kako bi lakše stigli do cilja.

Na biciklističkom maratonu u ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila domaća sudionica Matea Močibob, na drugo mjesto se plasirala Matejka Mohorič iz Vrhnike u Sloveniji, dok je treća bila Fabiana Piuka iz Grožnjana. U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Marko Mahne iz Kaštelira, na drugo mjesto se plasirao Diego Žužić iz Poreča, a na treće Danko Mištrafovič iz Vrhnike u Sloveniji. Proglašena je i najupornija natjecateljica maratona, mlada Nastasia Jurković iz Funtane. Ona je, iako još uvijek tinejdžerica, odvozila cjelokupnu stazu.

Obljetnička torta

Nakon rekreativnog dijela svi sudionici okupili su se ponovno u Vižinadi na zajedničkom ručku, dodjeli medalja i zabavi uz Malvazija band. Vladala je odlična atmosfera, obilježena međusobnim druženjem i veselim raspoloženjem. Proglašavajući pobjednike, načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac istaknuo je zadovoljstvo održanim maratonom, zahvalivši se pritom svim natjecateljima na sudjelovanju te mnogobrojnim volonterima i sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće organizirati jednu ovakvu manifestaciju.

Za kraj su se svi okupljeni zasladili tortom, posebno dizajniranom za 25. obljetnicu mnogima omiljenog maratona. Ovo je rekreativno događanje još jednom pokazalo da znatno obogaćuje turističku ponudu i nakon ljetne sezone te promiče vrijednosti prirodnih ljepota i Vižinade kao sve popularnije turističke destinacije u unutrašnjosti istarskog poluotoka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini