FUNTANA

Vijećnici zadovoljni izvršenjem općinskog proračuna KOMUNALNI DOPRINOS VALAMARA NAPUNIO PRORAČUN

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
(Neven LAZAREVIĆ)

Za razliku od posljednje sjednice Općinskog vijeća Funtane koja je prije dva mjeseca održana elektronskim putem, posljednja je održana u normalnim uvjetima. Iako je na dnevnom redu bilo čak 15 točaka, trajala je manje od sat vremena. Od deset izvješća o izvršenju programa u 2019. godini, u fokusu je bio onaj o izvršenju proračuna.

Pročelnica Karmen Pilat ustvrdila je da je od planiranih 18,3 milijuna, ostvareno 17,4 milijuna kuna, odnosno visokih 95 posto. Na takvoj dobroj realizaciji prihoda u 2019. godini utjecala je, kako se moglo čuti, naplata komunalnog doprinosa za investicije Trgovačkog društva Valamar Riviera u "Istra Premium Camping Resortu" kojeg je Valamar Riviera prenamijenila iz nudističkog u tekstilni kamp.

- Što se realizacije plana za 2019. godinu tiče, zadovoljni smo jer je plan rashoda realiziran prema postavljenim programima, s izuzetkom ulaganja u nerazvrstane ceste, za što smo investiciju prenijeli u 2020. godinu, rekla je Pilat.

Nakon što je nabrojala sve ostale prihode i rashode prema ekonomskoj klasifikaciji u proračunu, izvješće o izvršenju Proračuna je jednoglasno prihvaćeno. Isto su tako prihvaćena i ostala izvješća: o izvršenju javnih potreba u oblasti predškolskog odgoja, u školstvu, kulturi, u sportu i rekreaciji, socijalnom programu, civilnom društvu, održavanju i gradnji komunalne i ostale infrastrukture, sva su izvješća prihvaćena.

Vijećnici su izglasali i dvije nove odluke kojima je cilj ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom: o oslobađanju plaćanja poreza na korištenje javnih površina i o oslobađanju plaćanja komunalne naknade za vrijeme od 1. travnja do 30. lipnja ove godine, uz određene uvjete koje podnosioci zahtjeva moraju ispunjavati. Zahtjeve tražioci oslobađanja moraju podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Funtana uz pisani i obrazloženi zahtjev do 30. lipnja ove godine, poštom ili osobno.

U sklopu sjednice Općinskog vijeća održana je i skupština Komunalnog poduzeća Puntica čiji je osnivač općina, a na kojoj je direktor Đankarlo Milohanović podnio financijsko izvješće o poslovanju za 2019. godinu. Ukupni prihodi iznosili su 1,88, a ukupni rashodi 1,84 milijuna kuna uz bruto ostvarenu dobit od 40.126 kuna.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini