ONA JE COOL

Vijećnica Paola Šimunović, čija obitelj gradi kuću usred Medulina bez građevinske dozvole: "JA SAM KULTURNI TIP, NE RAZUMIJEM SE U GRADNJU, NI U TE STVARI"

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Paola Šimunović

Paola Šimunović


Na parceli u Medulinu, na kojoj obitelj vijećnice Paola Šimunović s liste načelnika Gorana Buića gradi kuću bez građevinske dozvole, susreli smo radnike i zatekli radove u punom zamahu. Stječe se dojam da pokušavaju napraviti što više dok ne dođe inspekcija, a to nam potvrđuje i radnik na gradilištu. Na licu mjesta susrećemo i oca medulinske vijećnice Pava Šimunovića, koji priznaje da je pogriješio te da nema građevinsku dozvolu.

Pravda se riječima da je morao požuriti s gradnjom zbog određenih obiteljskih odnosa i da mu je hitno što prije useliti u novu kuću. Govori nam i da imaju sve suglasnosti susjeda, da je parcela na građevinskom terenu te da će on kuću izgraditi, i da ga u tome ne može nitko spriječiti. Ističe da njegova kćer, vijećnica u medulinskom Vijeću, s ovime nema nikakve veze.

- Trenutno nemamo dozvolu, ali sada je u postupku. Mi smo već predali idejni projekt i bile su neke promjene, a imamo i sve suglasnosti od susjeda, sve dozvole HEP-a, vodovoda. Sve što treba imamo, kaže Šimunović. Da, vjerojatno sve, osim građevinske dozvole, podsjećamo ga, a Šimunović nastavlja:

- Ovo je strogi centar mjesta i građevinska parcela. Nema veze što nemamo građevinsku, tu se može graditi, kazao je Šimunović.

Na pitanje zašto i dalje grade, ako je sada sve prijavljeno inspekciji, poručuje "da još nije bila inspekcija, a kada dođe, onda će zaustaviti radove".

- Bez obzira na moju kćer koja zna da gradimo, ona nema veze s ovim, kaže Pavo Šimunović. Njegova kćer veli da kuću grade njezini roditelji. Odbacuje insinuacije da je zbog povezanosti s načelnikovom listom Općina baš njenoj obitelji progledala kroz prste.

- Ne razumijem se u gradnju, niti u te stvari. Ja sam kulturni tip i bavim se kulturom. Znam da roditelji grade kuću, ali nisam bila upoznata s tim pravnim stvarima niti s arhitekturom. Obavijestili su me da su komunalci bili na uviđaju, da su odredili kaznu za zauzimanje javne površine i da ide prijava građevinskoj inspekciji. Ne vidim roditelje svaki dan i nikad nisam pitala što su radili, to oni vode, kaže Šimunović.

Budući da bi kao općinska vijećnica trebala biti primjer ostalima, osobito kod ovakvih škakljivih pitanja, navela je da je svjesna toga, ponavljajući da nije znala da roditelji nemaju potrebne papire, a niti je u sve to bila uključena.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje: https://www.glasistre.hr/istra/slijepi-pored-zdravih-ociju-nacelnik-medulina-goran-buic-i-njegovi-procelnici-svaki-dan-prolaze-pored-ilegalne-gradnje-ali-nista-ne-primjecuju-kucu-bez-dozvole-gradi-vijecnica-s-buiceve-liste-702211

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater