KORONAVIRUS

VIDEO / KOZLEVAC I MILETIĆ U STREAMINGU OBJAVILI PREPORUKE: Putovanja u druge županije samo ukoliko su nužna, a druženja i fešte – odgoditi do povoljnije situacije

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić i Dino Kozlevac (Snimio Milivoj Mijošek)

Boris Miletić i Dino Kozlevac (Snimio Milivoj Mijošek)


Pulski gradonačelnik Boris Miletić završio je propisanu samoizolaciju, te se danas sastao s načelnikom Stožera civilne zaštite Istarske županije Dinom Kozlevcem.

U live streamingu putem društvenih mreža, objavili su preporuke vezano za aktualnu situaciju s koronavirusom:

- Danas imamo 50 novozaraženih, a situacija je očekivana jer se radi o virusima koji dolaze iz mjera samoizolacije, a to znači da je sustav rekonstruirao sve kontakte, postavio mjere i očekujemo da ćemo neko vrijeme imati ovakve brojke.

Nešto slučajeva nam dolazi s područja susjednih županija, i stoga bi želio uputiti dva apela: prvi je da ne putujete bez prijeke potrebe, a to su posao ili bolest, u druge županije, a fešte i druženja da odgodite za neko bolje vrijeme, a to je proljeće, kad sam siguran da ćemo biti u boljoj situaciji.

Drugo jest da bi zamolio građane da se pridržavaju kao i do sada tri osnovne mjere – a to su razmak, maskica za lice i higijena prostora i osobe. Ovog tjedna obilježavamo dan Svih Svetih je situacija koja je ove godine drukčije organizirana, a s Biskupijom smo dogovorili da se obredi održavaju prilagođeno po vremenu trajanja i vrsti.

Građane molim da na odlaze sve ove dane na groblje i uređuju grobna mjesta svojih najmilijih, te da se pridržavaju mjera, i da ne odlaze svi u nedjelju masovno na groblje.

Ako se svega budemo pridržavali kao i do sada, uspjet ćemo održavati situaciju povoljnom, rekao je Dino Kozlevac.

U nastavku su Miletić i Kozlevac odgovarali na pitanja gledatelja live streaminga, a jedno od pitanja bilo je o održavanju nastave:

- Stav je Nacionalnog stožera, Ministarstva i struke, da se nastava u školama do daljnjeg održava uživo – a pojedine škole donose individualno odluku ovisno o proboju virusa, rekao je Kozlevac.

USKORO OPŠIRNIJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom