fascinirani hrvatskom obalom

VELIKO PRIZNANJE ZA ISTARSKI GRAD. Našao se na prvom mjestu najljepših gradova na moru u Europi

| Autor: Glas Istre
Rovinj (foto: Arhiva)

Rovinj (foto: Arhiva)


Ugledni putnički časopis Condé Nast Traveller sastavio je popis najljepših gradova na moru u Europi. Prvo mjesto zauzela je Istra, odnosno grad Rovinj.

Rick Jordan, jedan od autora časopisa, fasciniran je hrvatskom obalom i brojnim hrvatskim gradovima na moru. U Hrvatsku redovito dolazi još od osamdesetih godina. Obožava Dubrovnik, Vis i Hvar. Međutim, kao najljepši grad na moru, i to u cijeloj Europi, odabrao je Rovinj.

Rovinj ga fascinira "svojom obalom, srednjovjekovnim zidinama i starom gradskom jezgrom, borovim šumama, malim uvalama, morskim plodovima i malvazijom".

Također, Jordana se dojmila "svaka vožnja biciklom do luke, kao i mali restorani smješteni na rubovima stijena uz more".

Iza Hrvatske na listi su se našle još Italija, Portugal, Francuska, Španjolska, Grčka te druge zemlje. Drugo mjesto zauzela je Plage de Saleccia, pješčana plaža s tirkiznim morem smještena na samom sjeveru francuskog otoka Korzike.

Treće mjesto na listi spomenutog putničkog časopisa zauzela je Favignana, jedan od pet otoka Egadskog otočja.

Inače, Istra je očarala i novinara NY Timesa koji je biciklom obišao razne znamenitosti te istražio i istarsku gastronomsku ponudu u velikoj fotoreportaži. Na putu je proveo šest dana, prenosi Index.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater