BUZEĆANI PRENERAŽENI

VANDALIZAM U SPORTSKOJ DVORANI U BUZETU: Netko se "poigrao" vatrogasnim aparatom. Pozvana policija

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Stanje jutros u Sportskoj dvorani

Stanje jutros u Sportskoj dvorani


U Sportskoj dvorani u Buzetu, u velikoj dvorani i jednoj svlačionici, nepoznati počinitelji tijekom vikenda ispraznili su vatrogasni aparat.

Kada su školske spremačice u ponedjeljak ujutro u 6 sati ušle u dvoranu radi čišćenja, imale su što vidjeti. Sve je bilo prekriveno plavim prahom. Prijenosni vatrogasni aparati na bazi praha, različitih vrsta za različite klase požara, nakon upotrebe ostavljaju naime fini prah.

Ravnateljica Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" Jadranka Bartolić Muzica o svemu je obavijestila Policijsku postaju Buzet te je izvršen očevid.

- U školi ne pamtimo slučaj ovakvog vandalizma. Tek nakon čišćenja vidjet će se da li je eventualno oštećen parket. S obzirom da je riječ o velikoj površini i česticama prašine koje su se zavukle u sve prostore, angažirali smo firmu za čišćenje što iziskuje dodatne troškove, naglasila je Bartolić Muzica te rekla da je ovaj slučaj za svaku osudu jer to nije samo školska dvorana već dvorana kojom se služe svi mještani i za nastavne i vannastavne aktivnosti, i jedina je takva na buzetskom području.

Predsjednik Sportske zajednice Branko Bašić izjavio je također da osuđuje svaki vandalizam pa tako i ovaj, posebice u Sportskoj dvorani u kojoj se okupljaju prvenstveno mladi i gdje se njeguju tjelesna i zdravstvena kultura i sportski duh.

  Povezane vijesti


  Podijeli: Facebook Twiter
  Web kamere

  Pula

  Pula: Korzo, Giardini
  Pula: Korzo, Giardini

  Pula

  Pula: Amphitheater
  Pula: Amphitheater