Valamarov pogon je središnje mjesto za otkup i obradu svježih domaćih namirnica, a djelatnicima u radu, osim njihove vrhunske stručnosti, u obradi i pripremi hrane, pomaže i moderna tehnologija pogona koji se prostire na 3.400 m2 površine
Posjetili smo Centralnu kuhinju i distributivni centar Vinež - inovativni i tehnološki napredan projekt u koji je Valamar investirao oko 29 milijuna kuna i koji osigurava opskrbu čak dvadesetak Valamar hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima za destinacije Poreč, Rabac i Krk. Ovaj najveći proizvodni pogon i distributivni centar u funkciji hotela i ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, u svibnju je postao i okosnica Valamarovog novog projekta Valfresco Direkt, online trgovine koja na jednom mjestu okuplja lokalne proizvođače vina, maslinovih ulja, svježeg voća i povrća, mesa i ribe, s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica.
Ovaj Valamarov pogon središnje je mjesto za otkup i obradu svježih domaćih namirnica, vrši se priprema gotovih i polugotovih proizvoda što može doseći i do 25.000 obroka dnevno. U obilasku su nas dočekali uposleni djelatnici kojima u radu, osim njihove vrhunske stručnosti, u obradi i pripremi hrane, pomaže i moderna tehnologija pogona koji se prostire na 3.400 m2 površine. Više od stotinu zaposlenika Centralne kuhinje Vinež svakodnevno priprema jela za goste u objektima i kupce Valfresco Direkta, uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti.
Valamar je kao društveno odgovorno poduzeće usmjeren na održivost pa je stoga cijeli proizvodni pogon projektiran na ekološki prihvatljiv način. Centralna kuhinja Vinež koristi sustav nadzora i upravljanja rashladnim komorama uz ekološki prihvatljiv CO2 umjesto freona, održivi sustav centralne pripreme i omekšavanja vode te selektivno odvajanje i recikliranje otpada.