"Pauza, Restart"

VALAMAR RIVIERA OTVORILA TURISTIČKU SEZONU Do kraja svibnja otvara se 12 kampova, a tijekom lipnja hoteli i ljetovališta

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Otvaranje smještajnih objekata u Valamaru nadovezuje se na plan otvaranja turističke sezone u Hrvatskoj koji je objavilo Ministarstvo turizma, kao i na olakšani režim prelaska granica tijekom svibnja i lipnja za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku, Slovačku, Njemačku i Poljsku koje čine gotovo 60% emitivnih tržišta Hrvatske. Nakon toga je moguće otvaranje turizma i za ostala tržišta, najavljuju iz Valamara

 

Valamar Riviera, najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj je prošlog petka otvorenjem Lanterna Premium Camping Resorta u Poreču i restorana La Pentola u Rapcu, započelo s otvaranjem svojih turističkih objekata, u prvom redu kampova.

Tako će se do kraja svibnja otvoriti ostalih dvanaest Valamar kampova u Istri i na Kvarneru dok je otvaranje Istra Premium Camping Resorta planirano za 15.6., nakon dovršetka investicija. Valamarovi hoteli i ljetovališta planiraju se postupno otvarati tijekom lipnja kada se očekuje daljnje otvaranje granica i normalizacija putovanja iz ključnih emitivnih tržišta.

Otvaranje smještajnih objekata u Valamaru nadovezuje se na plan otvaranja turističke sezone u Hrvatskoj koji je objavilo Ministarstvo turizma kao i na olakšani režim prelaska granica tijekom svibnja i lipnja za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku, Slovačku, Njemačku i Poljsku koje čine gotovo 60% emitivnih tržišta Hrvatske. Nakon toga, pojašnjavaju iz Valamara, moguće je otvaranje turizma i za ostala tržišta.

U proteklih 90 dana fokus Valamara bio je na upravljanju krizom uzrokovanom COVID-19 epidemijom. Uspješno je "pauzirano" poslovanje, očuvana su sva radna mjesta te se poduzeće paralelno pripremalo za „restart“ pri čemu su prioriteti bili osigurati likvidnost do normalizacije poslovanja u 2021. godini, modificirati proizvode i usluge s ciljem povećanja sigurnosti gostiju te ubrzati projekte digitalizacije.

Velik dio djelatnika ostaje na čekanju na posao

Ono na što su posebno ponosni u Valamaru odnosi se na očuvanje radnih mjesta svih zaposlenika i uspješno proveden program "Pauza, Restart" koji se primjenjuje od 15. ožujka uz podršku socijalnih partnera i Vladinih mjera za očuvanje radnih mjesta. Nije naodmet podsjetiti ni da je za vrijeme pauze svim djelatnicima koji ne rade, uključujući menadžment, sezonce i stalne sezonce, osigurana naknada za čekanje na posao u iznosu od minimalno šezdeset posto redovne plaće, ali ne manje od 4.250 kuna neto. Nadalje, dijelu menadžmenta koji radi umanjena je plaća do 30 posto sve do povratka svih djelatnika na posao, dok je djelatnicima koji rade bila isplaćena puna plaća.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of