Najava prometne akcije

Uz Međunarodni dan osoba s invaliditetom: U VODNJANU, MEDULINU I FAŽANI KONTROLA PARKIRNIH MJESTA

| Autor: Glas Istre
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, Postaja prometne policije Pula provest će sutra, od 10 do 14 sati, pojačani nadzor na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Akcija će se provesti u suradnji s prometnim redarstvom gradova Pule i Vodnjana te općina Medulin i Fažana kao i udrugama tjelesnih invalida. U provođenju aktivnosti uključit će se i djelatnici Pula parkinga koji će specijalnim vozilom pauk uklanjati vozila zatečena nepropisno parkirana na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se od 1993. godine, kada je Komisija za ljudska prava UN-a pozvala zemlje članice na obilježavanje tog datuma s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Promicanje razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije, podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom provedbom kroz nacionalne, regionalne i globalne napore, kao i podizanje svijesti o veličini i posljedicama invaliditeta za osobu i društvo u cjelini, neke su od aktivnosti kojima se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. U tom smislu Postaja prometne policije Pula ostvaruje suradnju sa savezima i udrugama osoba s invaliditetom uz čiju suradnju redovito provodi prometne aktivnosti.

Policija apelira na vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba za invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak je valjan isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije ime je izdan. "Budite savjesni sudionici u prometu, ne koristite mjesta za parkiranje koja vam nisu namijenjena i ne zlorabite znak pristupačnosti!", poručuju iz policije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom