NEKI SU IZNENAĐENI

Unatoč općoj procijepljenosti korona ušla i u Dom za starije u Raši. ČAK 19 KORISNIKA JE POZITIVNO

| Autor: Branko BIOČIĆ
Dom u Raši

Dom u Raši


Iako su se cijepili dva puta Pfizerom, prvom dozom 28. prosinca a drugom 18. siječnja, 19 korisnika Doma za starije u Raši pozitivno je na koronavirus. Počelo je tako što je jedan od radnika bio pozitivan, pa su testirani svi koji bili u kontaktu s njim. Sanja Dobrić Bedrina, ravnateljica Doma u kojem je od 61 korisnika 59 cijepljeno,  kaže:  

- To nas je malo iznenadilo s obzirom na status cijepljenih korisnika te da su primili dvije doze, a sada su pozitivni. Bez simptoma su i bez temperature. Dobrog su općeg stanja a oni prvi koji su ušli u samoizolaciju trebali bi izaći ovaj tjedan. U kontaktu smo s epidemilozima i postupamo prema njihovim uputama, pozitivni su izolirani, a 15 njihovih kontakata koji su bili s njima u sobi nalazi se u samoizolaciji. Sada korisnike testiramo jednom tjedno, kontakte zaraženih svaka tri dana, a mi, radnici, testiramo se svaka dva dana. Od dvadeset i osam zaposlenih petero je preboljelo koronu, a 18 je cijepljeno, kaže Dobrić Bedrina.

Nešto slično jučer se dogodilo u pulskom Domu Alfredo Štiglić, gdje je više korisnika također zaraženo koronom, ali također nemaju nikakve simptome jer su cijepljeni. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater