HZZO POKRIVA DIO TROŠKOVA

UMAŠKI VATROGASCI POKRENULI HUMANITARNU INICIJATIVU: Prikuplja se novac za liječenje teško bolesnog devetomjesečnog Lea

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Umaški vatrogasci pokrenuli su humanitarnu inicijativu za Lea

Umaški vatrogasci pokrenuli su humanitarnu inicijativu za Lea


Na Facebook stranici umaške javne vatrogasne postrojbe doznajemo da su pokrenuli humanitarnu inicijativu prikupljanja novčane pomoći za teško oboljelog devetomjesečnog Lea Valentu.

Pred tri mjeseca mu je dijagnosticiran Retinoblastom desnog oka (karcinom) te je iz KBC-a Zagreb upućen na pregled (dijagnostiku) i liječenje u centar izvrsnosti za retinoblastome u "Jules Gonin Eye Hospital", CHUV (centre hospitalier Universitare Vaudois) Lausanne u Švicarskoj gdje su jedini pristali Lea pregledati i hospitalizirati.

Već danas Leo s roditeljima, mamom Eni i ocem Alexom u 14 sati leti zrakoplovom iz Splita za Švicarsku.

Inače, kako stoji u priopćenju JVP-a Umaga za navedeni boravak i liječenje u Švicarskoj HZZO u ovom trenutku pokriva samo dio troškova, a konačnu odluku o iznosu kojim će sudjelovati u troškovima liječenja donijet će tek nakon postavljanja dijagnoze u Švicarskoj.

Stoga iz JVP-a mole sve sugrađane, dobre i plemenite ljude, koji žele pomoći Leu i njegovoj obitelji, da donaciju uplate isključivo na IBAN: HR8224020063104011550 – Leo Valenta.

Umažani su oduvijek bili ujedinjeni u humanim akcijama i suosjećali s potrebitima pa će se već danas dio pomoći namijenjen Leu prikupljati na koncertu klape Lungomare, prodajom promotivnih CD-a "Passeggiata Lungomare". Isto tako i na društvenim mrežama osvanule su brojne riječi podrške obitelji Valenta.

Javna vatrogasna postrojba Umag u ime Lea i njegove obitelji, zahvaljuje svima koji će se pridružiti u humanitarnoj misiji za malog Lea.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater