Započeli radovi

UMAG: Dovršava se izgradnja sustava prometnica u užem gradskom području

| Autor: Glas Istre
UMAG - novi rotor

UMAG - novi rotor


U Umagu su započeli dugoplanirani radovi na uređenju raskrižja ulica E. Miloša, Školske, E. Pascali i Trgovačke ulice, a s glavnim ciljem konačnog i održivog rješenja prometne infrastrukture u samom centru Umaga. Riječ je o vrlo važnom projektu za kojeg je trebalo stvoriti preduvjete.

Razvoj gradske jezgre

Naime, u proteklih pet godina izgrađen je cijeli sustav prometnica u užem gradskom području, sa šest rotora i prometnicama koji čine jednu prometnu funkcionalnu cjelinu. Izgradnjom rotora kod IKB-a te prometnice u Ulici Eduarda Pascalija do rotora "Mlinotest" u cijelosti će biti dovršena spomenuta prometna funkcionalna cjelina.

Osim novog vizualnog identiteta, navedenim će se prometnim rješenjem uvelike doprinijeti protočnosti i cirkulaciji vozila, podignuti razina sigurnosti, posebice u blizini škole, te na cijelom potezu smanjiti gužve pogotovo u ljetnim mjesecima.

Osim vrlo važne i krucijalne prometne funkcije, izgradnjom rotora u cijelosti će se rekonstruirati i izgraditi komunalna infrastruktura koja je potrebna za daljnji razvoj gradske jezgre, prije svega nove tržnice, kao i za rekonstrukciju starogradske jezgre. Izgradnjom rotora i prometnica, ali i nove pješačke zone, povezuje se centar s gradskom rivom, a što će u cijelosti promijeniti izgled i funkciju zone. 

Uređenje gradskog parka

Gradski park ispred PUO "Ante Babić" će se rekonstruirati i hortikulturno urediti, čime će se u cijelosti promijeniti vizura, podići komunalna kvaliteta te ugođaj boravka u gradu.

Po provedenoj javnoj nabavi, za izvođače radova izabrana je zajednica ponuditelja tvrtke CPK i Grafist iz Kopra. Očekivani rok dovršetka je ožujak 2022. godine, dok je vrijednost projekta 10,5 milijuna kuna.

Zbog privremenog zatvaranja dijela ulica E. Miloš (smjer centar), E. Pascali, Trgovačke ulice i Školske ulice (iz smjera E. Pascali) predviđen je zaobilazni pravac za vozila koja se kreću u smjeru centra, prema Trgovačkoj ulici i to preko Avenije Grada Vukovara, Ulice J. Rakovca i dijela Ulice E. Pascalija, točnije preko privremene prometnice kod Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić" Umag.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum