NAJNOVIJELABIN: PRVA SJEDNICA

Uključenost muškaraca ključna za ravnopravnosti spolova


Nakon što je Gradsko vijeće grada Labina na svojoj sjednici održanoj 30. siječnja 2019. godine imenovalo nove članove Povjerenstva za ravnopravnost spolova na mandat od četiri godine, održana je i prva sjednica novog saziva Povjerenstva. Predsjednica Povjerenstva je zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, a članovi su Eni Modrušan, Alda Miletić, Dolores Sorić, Darko Martinović, Daniel Mohorović i Nenad Boršić.

Radi se o radno-savjetodavnom tijelu Gradskog vijeća grada Labina, osnovanog s ciljem promicanja ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini. U prosincu 2017. godine Gradsko vijeće donijelo je odluku o pristupanju Grada Labina Europskoj povelji o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini te u roku od dvije godine od dana pristupanja mora donijeti Akcijski plan kojim će se odrediti prioriteti i aktivnosti grada na tom području. Stoga je izrada Akcijskog plana jedna od prvih aktivnosti novog saziva labinskog Povjerenstva.

- Ravnopravnost spolova jedan je od temeljnih preduvjeta demokracije, a lokalna vlast je razina s kojom su građani u najneposrednijem kontaktu, zato ćemo poduzimati konkretne korake koji za cilj imaju promicanje istinski ravnopravnog društva, počevši od našega grada. Smatram kako je uključenost muškaraca ključna za postizanje ravnopravnosti spolova, stoga naše Povjerenstvo čine četiri žene i tri muškarca. Osim izrade Akcijskog plana, želimo se povezati s relevantnim institucijama u RH, ali i sa svima koji žele poticati ovo pitanje u vlastitim radnim zajednicama, rekla je predsjednica Povjerenstva, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada. (B. Bi.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam