PROČITAJTE

U srijedu u tiskanom izdanju Glasa Istre: Danko Končar otkriva detalje o GRADNJI NAUTIČKO-TURISTIČKOG PROJEKTA KATARINA MONUMENTI

| Autor: Glas Istre
Danko Končar (Snimio Duško Marušić Čiči)

Danko Končar (Snimio Duško Marušić Čiči)


Proširuje se obala, uređuju objekti i parkirni prostor, a prvi pontoni već su u moru. Svi strojevi su u pogonu, a cijelo područje pretvoreno u jednu veliku građevinsku zonu.

Riječ je dakako o sjevernoj strani Pulskog zaljeva i marini Sveta Katarina, odnosno prvoj fazi velikog nautičko-turističkog projekta Katarina Monumenti, kojeg u nekadašnjoj vojnoj zoni realizira tvrtka Kermas Istra poduzetnika Danka Končara.

Korona situacija, s kojom se hvatamo u koštac već punih godinu dana, donekle je usporila i ovu kao i brojne druge investicije širom svijeta, no najavljeni rokovi, kažu investitori, bar kad je prva faza u pitanju ipak nisu značajnije pomaknuti. To znači da bi prva plovila na tom prostoru trebala biti privezana u kasno proljeće ili najkasnije početkom ljeta ove godine.

Radi se o 250 morskih vezova, ali i uslužnim sadržajima koji su obavezni uz marinu, parkirnim površinama i sanitarnim blokovima koji prate svaki vez, ali i malim galerijom koja će se urediti u prostoru u kojem se nalazi veliko ronilačko zvono.

Do sada je u projekt uloženo više od 12 milijuna eura i do kraja ove faze radova trebala bi praktički biti riješena gotovo kompletna kopnena infrastruktura buduće marine.

Više pročitajte u tiskanom i online izdanju Glasa Istre od srijede

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini