PANDEMIJA

U SLOVENIJI SLUŽBENO POTVRĐEN PRVI SLUČAJ ZARAZE BRITANSKIM SOJEM KORONAVIRUSA: Oboljeli muškarac doputovao je iz Belgije

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Danijel Kasap / Hina)

Ilustracija (Snimio Danijel Kasap / Hina)


U subotu je u Sloveniji potvrđen prvi slučaj osobe pozitivne na britanski soj koronavirusa, rekao je premijer Janez Janša, prenosi Delo.si.

Zaraženi pacijent je kosovski državljanin s privremenim boravkom u Sloveniji, gdje se vratio nakon puta u Belgiju.

Belgijske vlasti utvrdile su da je zaraza kod njih otkrivena 16. siječnja kada je osoba napustila Belgiju.

Kasnije je utvrđeno da je taj isti pacijent napravio dva testa - jedan je bio pozitivan, a drugi negativan - i samo je negativni test korišten prilikom prelaska granice.

Kako se britanski soj virusa brže širi, Janša je rekao da će ovaj tjedan - najvjerojatnije u srijedu - preispitati najavljeno popuštanje mjera.

Slovenija je prije nekoliko dana objavila nekoliko novih, blažih mjera, a u utorak je planirano otvaranje vrtića i vraćanje djece u škole.

- Do sada je većina europskih zemalja već zabilježila slučajeve zaraze britanskim sojem koronavirusa, pa smo zaključili da postoji velika vjerojatnost da se nalazi i u Sloveniji. Na Europskom vijeću u četvrtak čuli smo alarmantne informacije o tome što se događa u drugim zemljama u vezi s brzim širenjem britanskog soja koronavirusa, rekao je Janša, prenosi Delo.si.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini