oglašen crveni meteoalarm

U POREČU, FAŽANI I ROVINJU RAZINA MORA NAGLO RASTE: U svega par minuta "zaplivali" molovi i rive, STIŽE NAM JAKA I ŽESTOKA OLUJA

| Autor: Portal GlasIstre.hr


Plima, pijavice i enormne količine oborina prošlih dana zahvatili su istarski poluotok, a prema Istrametovoj vremenskoj prognozi, današnji dan donosi pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, naročito sredinom dana kada se očekuje glavnina pogoršanja vremena.

Crveno upozorenje Meteoalarma za danas je opet na snazi za cijeli Jadran.

HRT je objavio kako se u gorju i na sjevernom Jadranu očekuje obilna kišu te olujno i orkansko jugo

Tako je naš fotoreporter Milivoj Mijošek jutros u Poreču zabilježio impresivno brzo dizanje razine mora - jedan gospodin je krenuo u šetnju porečkim molom, i dok je došao do kraja mola, more je u potpunosti prekrilo mol.

Jaka plima u Poreču (Milivoj MIJOŠEK)

Jaka plima u Poreču (Milivoj MIJOŠEK)

I u Rovinju, gdje je neki dan batana iz mora doplutala na terasu kafića, krenula je izražena plima, a čini se da je to tek početak današnjih vremenskih (ne)prilika.

Zbog izlijevanja vode na kolnik, kako javlja HAK, za promet je jutros zatvoren most Antenal kod Novigrada. Nakon povlačenja vode, u 14.40 sati, Antenal je otvoren za promet.

Jutros oko 9 sati Istramet je objavio satelitsku snimku jake grmljavinske linije koja se razvila se na moru zapadne Istre. Navode da se polako primiče obali, te se očekuje poprilično žestok udar kad nas zahvati, kao da je riječ o ljetnoj fronti.

Jutros oko 9 sati Istramet je objavio satelitsku snimku jake grmljavinske linije koja se razvila se na moru zapadne Istre

Za nastavak dana Istramet prognozira lokalno vrlo obilne količine kiše. Puhat će umjereno i jako jugo, u noći i prijepodne na moru s olujnim i orkanskim udarima.

U Rovinju se more već prelijeva (Snimila Samanta Poropat Zaharija/Istramet)

Danju će postupno okrenuti na jugozapadnjak te prema večeri slabiti. Moguća je izraženija plima. Jutarnje temperature zraka od 8 do 14 °C, dnevne vrijednosti između 15 i 18 °C.

Jako jugo i valovi na Rtu Kamenjak (Tea Simon/Istramet)

Istrametova vremenska prognoza za Istru i Kvarner:

PONEDJELJAK - Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu, naročito poslijepodne i navečer kada će kiša biti češća pojava. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na Kvarneriću poslijepodne umjereno i jako jugo uz mogućnost olujnih udara. Jutarnje temperature zraka od 5 do 11 °C, dnevne vrijednosti između 12 i 15 °C.

Antenal kod Novigrada

UTORAK - Pretežno oblačno i vrlo nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a ne smijemo isključiti ni mogućnost pojave lokalnih grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjereno i jako jugo, na Kvarneriću uz mogućnost olujnih udara. Jutarnje temperature zraka od 9 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 12 i 15 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater