Uskrsni blagdani

U petak na fažanskoj rivi bakalar, fritule i piće

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Uskrsnim blagdanima i ove godine počinje bogati program Fažanskog kulturnog ljeta u organizaciji Turističke zajednice Fažana, a koji će kroz 40 glavnih manifestacija i nizom popratnih sadržaja i priredbi odvijati sve do konca rujna. Uskrs, posebno ovakav kasni, svojevrsni je početak turističke sezone u Fažani, a predsjednik TZ-a i načelnik Radomir Korać te direktorica TZ-a Melita Peroković očekuju da i ova ostvari rezultate na razini prošlogodišnjih - više od milijun noćenja.

U proslavu Uskrsa uključila se tradicionalno i Općina koja već na Veliki petak od 10 sati na Titovoj rivi priprema marendu za mještane i goste uz neizostavni bakalar, fritule i piće. U Multimedijalnom centru Općine Fažana u petak se otvaraju izložbe ručnih radova sudionica Kreativnih radionica SUH-a, kao i kartofilska izložba razglednica na temu Uskrsa iz kolekcije Giancarla Moscarde u organizaciji Filatelističkog društva Amfora. Izložbe će se tijekom četiri blagdanska dana moći razgledati od 12 do 18 sati. Subotnja misa bdjenja i blagoslov hrane održat će se u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 21 sat, a nakon nedjeljnih uskrsnih misa, koje počinju u 8.30 i u 10 sati, TZ Fažane otvorit će u staroj jezgri izložbu velikih pisanica i ostalih simbola Uskrsa. Izložba na otvorenom moći će se razgledati tijekom naredna dva dana diljem stare jezgre, od 9 do 19 sati. Općina pak na rivi i tog dana u 10 sati priprema uskrsni doručak uz šunku, jaja i piće.

U ponedjeljak, nakon uskrsne mise u 10 sati, TZ sa Župom sv. Kuzme i Damjana organizira doručak za mještane i posjetitelje u suradnji s mjesnim ugostiteljima, a u 16 sati kreću gastronomske radionice izrade pinci i povetica po starinski. Održat će se popodne i kreativne radionice izrade uskrsnih ukrasa, nastupat će KUD Ulika, a djeca i odrasli moći će se okušati u turniru u pičenju jaja, kao i u drugim tradicionalnim uskrsnim igrama, poput potrage za uskrsnim jajima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater