MARČANA

U OKU KAMERE: "Na stini poli mora"

| Autor: Glas Istre
Marčanski vrtić Vrtuljak

Marčanski vrtić Vrtuljak


Dječji vrtić vrtuljak PO Rakalj skupina "Pčelice" krenuli su u realizaciju projekta Zavičajne nastave Istarske županije pod nazivom "Na stini poli mora" u sklopu kojeg upoznaju svoj kraj, odnosno floru i faunu jednog dijela obale na području općine Marčana.

Projekt ima za cilj upoznati djecu s važnostima i specifičnostima jednog dijela obale na području Općine Marčana. Prva aktivnost koja se odvijala bilo je istraživanje Raškog kanala od Krničkog porta, uz uvalu Luke u Raklju, Sv. Mikule, Salamušćice do uzgajališta dagnji u Blazu.

Djeca su upoznavala i istraživala floru i faunu uz more i u moru kao i znamenitost kraja - potopljene brodove, mlinove na Blazu, crkvicu sv. Agnije, svjetionik…

U uvali Luka djeca su plivala i maskama istraživala morsko dno uz pomoć ronioca, navodi ravnateljica vrtića Klara Lukašić.

Podršku projektu dala je i Turistička zajednica općine Marčana jer, kako naglašava direktorica TZO-a Marčana Jelena Latin, najmlađi su zasigurno najbolji ambasadori destinacije. Također, podršku cijelom projektu, koji je tek započeo, dao je i načelnik općine Predrag Pliško koji naglašava da je čuvanje i njegovanje tradicije, običaja, narječja, ali i flore, faune i svekolike povijesne baštine jako važno poticati od najranije dobi. "Ono što već i radimo je to da u svim projektima dajemo važnost suradnji i uključivanju društvene zajednice u bilo kojem segmentu naše Općine. I to je izuzetno bitno", istaknuo je načelnik Pliško.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini