šah

U nedjelju pojedinačna brzopotezna prvenstva Istarske županije TRAŽE SE NAJBOLJI U TRI KATEGORIJE

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
(foto Pixabay)

(foto Pixabay)


U nedjelju će se u Vodnjanu održati prvenstva Istarske županije u brzopoteznom (blitz) šahu za 2021. godinu. Organizator je Šahovski savez Istarske županije, a pravo nastupa imaju svi registrirani šahisti i šahistkinje koji imaju prijavljeno prebivalište na području Istarske županije te posjeduju FIDE ID broj. Prvenstva će se igrati u tri skupine: mladi do 12 godina starosti (rođeni 2009. i mlađi), do 16 godina starosti (rođeni 2005. i mlađi) te seniori. Početak je predviđen u 10 sati za mlade, a za seniore u 17 sati.

Održavanje prvenstava odvijat će se po Pravilima šaha FIDE, dodatak za brzopoteznu igru, švicarski sustav u 9 kola za mlade i 13 kola za seniore, s tempom igre od 5 minuta po igraču s 3 sekunde dodatka (mladi) te 3 minute po igraču s 2 sekunde dodatka (seniori) za svaki odigrani potez.

Prijave traju do danas do ponoći. Radi tehničke organizacije prvenstva i poštivanja epidemioloških mjera, broj sudionika ograničen je na 50. U slučaju većeg broja prijavljenih, prednost će imati natjecatelji i natjecateljice prema redoslijedu prijava. Organizatori napominju da su svi natjecatelji i natjecateljice, kao i osobe u njihovoj pratnji, dužni pridržavati se propisanih mjera HZJZ-a. U prostoru za igru bit će dozvoljen boravak samo natjecateljima i sucima. Prije početka prvenstava svim sudionicima bit će izmjerena tjelesna temperatura. Natjecatelji su na mjesto održavanja dužni ponijeti zaštitne maske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum