sajam i izložbe umjetnina

Tradicionalni samanj vraća se u novom izdanju: BRGUDAC ART & SAMANJ

Bela nedeja u Brgudcu. Oživljavanje tradicije, tradicionalni samanj u novom izdanju zamišljen kao art festival rukotvorina, starih zanata, domaćih proizvoda, kulture, glazbe, suvenira, likovne umjetnosti, druženja i dobre zabave

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(snimila Gordana Čalić Šverko)

(snimila Gordana Čalić Šverko)


Udruga Babucera u nedjelju u Brgudcu organizira sajam i izložbe umjetnina. Tradicionalni brgučki samanj vraća se u novom izdanju kao Brgudac Art & Samanj. Cilj je oživljavanje tradicije, proslava "bele nedeje" koja je bila poznata, ne samo na obroncima Ćićarije, već i šire dugi niz godina, ali i promocija aktivnosti suvremenih umjetnika i obrtnika.

Brgudac Art & Samanj zamišljen je kao art festival uz glazbu i izložbu umjetničkih djela, sajam rukotvorina i domaćih proizvoda, upoznavanje s kulturnom baštinom krškog područja, mjesto druženja i dobre zabave.

Ovo prvo izdanje nakon puno godina okupit će razne izlagače među kojima su predstavnici OPG-ova s područja Ćićarije i Buzeštine, ali i šire, s domaćim mliječnim proizvodima, pčelinjim proizvodima, domaćim slasticama, vinima, biljnim pripravcima...

Članovi Udruge Babucera, organizatori događanja, izložit će svoje radove i promovirati vlastite umjetnike i obrtnike, ali bit će tu i drugih samostalnih izlagača te izlagača predstavnika udruga, a koji dolaze sa svojim radovima: slikama, suvenirima, nakitom, proizvodima od drva, čunčanom čipkom, proizvodima od filcane vune i slično.

Posjetitelji mogu pogledati i izložbu starih fotografija, predmeta i dokumenata "Sva lica Brguca" postavljenu u društveno-kulturnom centru u prostorijama stare škole u Brgudcu, a otvorenu krajem kolovoza, koja prikazuje život i ljude tog kraja.

Cilj ovoga projekta Udruge Babucera je potaknuti društvene i kulturne aktivnosti u Općini Lanišće, u području gdje se nastoji vratiti život, mladost, dječju ciku, a preduvjet je valoriziranje povijesti, tradicije i kulturnog nasljeđa. Projekt je realiziran uz financijsku podršku Istarske županije, Upravnog odjela za kulturu.

Udruga Babucera poziva sve zainteresirane da dođu u Brgudac i uživaju, ne samo u umjetninama i delicijama, već i u predivnoj prirodi ovog kutka Ćićarije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum