OBILJEŽAVANJE POVIJESNOG DOGAĐAJA

FOTO / SVJETLOSNI SPEKTAKL U LABINU: Audiovizualne instalacije u čast 100. obljetnice Labinske republike

| Autor: Branko BIOČIĆ


U subotu navečer Labin zasjao neuobičajenim svjetlima i elektro instalacijama na više lokacija, na spomeniku Rudaru-borcu uz autobusni kolodvor, na impresivnom dimnjaku bivše toplane, Trgu Labinskih rudara, u blizini osnovne škole "Ivo Lola Ribar" gdje je osvijetljen poseban spomenik visok četiri metra a postavljen je i 17-metarski LED ekran na vrhu nekadašnje upravne zgrade IUR-a, na početku Rudarske ulice.

Naime, u povodu obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike, povijesnog događaja od 2. ožujka 1921., Grad Labin je u suradnji s lokalnim kreativnim tvrtkama postavio niz audiovizualnih instalacija na ključnim objektima rudarske i industrijske baštine u centru grada.

U subotu u večernjim satima uz nazočnost mnogobrojnih znatiželjnih ali i promrzlih građana aktivirana je većina instalacija, koje će biti postavljene sve do 8. travnja, odnosno kroz cijelo razdoblje 37-dnevnog obilježavanja jubileja.

Građani su prisustvovali spektakularnom audiovizualnom showu na lokaciji spomenika Rudaru-borcu u parku pored labinskog autobusnog kolodvora.

Kroz ugodnu večernju šetnju zastavama i prigodnim plakatima okićenim gradom zatim su razgledali i druge svjetleće i interaktivne atrakcije postavljene za ovu priliku. Glavni donator ovoga inovativnog projekta je Hrvatska elektroprivreda d.d.

Šoht i dimnjak toplane Bivša upravna zgrada IUR-aSpomenik rudaru borcuSpomenik rudaru borcu

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater