SURADNJA

Sveučilište partner lokalnoj zajednici: Studenti FET-a osmišljavaju RAZVOJNE PROJEKTE ZA OPĆINU BARBAN

Od studenata očekujemo da razrade ideje na područjima za koja smatramo da imaju značajne razvojne potencijale poput kulturne baštine kao motiva dolaska na Barbanštinu, razvoja novih turističkih proizvoda te razvoja konjičkog sporta i aktivnosti povezanih s time, kaže općinski načelnik Dalibor Paus

| Autor: Duška PALIBRK
(Snimio Neven Lazarević/Arhiva)

(Snimio Neven Lazarević/Arhiva)


Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" i Općina Barban nastavljaju uspješnu suradnju. Krajem prošle godine dovršen je projekt "Poduzetnički inkubator Barban - Centar poduzetničke kreativnosti" u sklopu kojeg je Općina Barban, u suradnji s općinama Žminj i Svetvinčenat kao projektnim partnerima i FET-om, projektnim suradnikom, rekonstruirala i opremila prostor s osam ureda koji će poduzetnicima početnicima, mladim poduzetnicima i studentima biti na raspolaganju za realizaciju i unapređenje njihovih poduzetničkih ideja.

- Uključivanje studenata u osmišljavanje razvoja općine Barban putem prijedloga konkretnih poduzetničkih ideja logičan je nastavak suradnje akademije i lokalne zajednice. Kroz projekt integracije visokog obrazovanja u osmišljavanju razvoja lokalne zajednice prošlo je već 11 generacija studenata koji na smjeru Financijski menadžment nastoje svoje poduzetničke ideje konkretizirati u obliku poslovnog plana te ih ponuditi lokalnoj zajednici. Budući da je suradnja na konkretnom projektu dovršena, odlučili smo uključiti studente koji će aplicirati znanja iz područja poduzetništva i poslovnog planiranja na primjeru općine Barban, rekao je prof. dr. sc. Robert Zenzerović s pulskog FET-a.

Studentima se na virtualnom sastanku održanom početkom tjedna obratio i načelnik općine Barban Dalibor Paus. U suradnji sa stručnom suradnicom Marinom Cetina razradio je tri tematska područja koja uključuju 16 tema u okviru kojih će studenti osmisliti i razraditi svoje poduzetničke ideje.

- Vjerujemo da nam netko izvana može dati konstruktivne prijedloge razmišljajući izvan uobičajenih i zadanih okvira. Od studenata očekujemo da razrade ideje na područjima za koja smatramo da imaju značajne razvojne potencijale poput kulturne baštine kao motiva dolaska na Barbanštinu, razvoja novih turističkih proizvoda te razvoja konjičkog sporta i aktivnosti povezanih s time, zaključio je načelnik Paus.

Kada razrade svoje poduzetničke ideje i izrade poslovni plan studenti će to prezentirati nadležnima u Općini Barban.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini