galižana

Svečano otvorena obnovljena stara škola "Giuseppina Martinuzzi"

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Projektom energetske obnove škole smanjit će se potrošnja energije i samim time prijeći iz energetskom razreda C u energetski razred B. Istovremeno je tijekom ljeta obnovljena i prostorija sportske dvorane, a taj trošak je u cijelosti financirao Grad Vodnjan

 

U Galižani je svečano otvorena obnovljena Osnovna škola "Giuseppina Martinuzzi" - područni odjel Galižana. Iako je nastava u ovoj školi počela isto kad i svim istarskim osnovnim školama, jučer je upriličena prigodna svečanost uz nazočnost ravnateljice Susanne Cerlon, gradonačelnika Grada Vodnjana Klaudia Vitasovića i zamjenice župana Istarske županije Giuseppine Rajko. 

Bespovratna sredstva

Pred brojnim prisutnim građanima, učiteljicama i učenicima, nakon lijepog nastupa učenika ove osnovne škole, ravnateljica galižanske škole Susanna Cerlon zahvalila se svima koji su omogućili da i ona i svi koji će u školi raditi i boraviti mogu biti sretni i ponosni što su uvjeti za rad i učenje u novoobnovljenim učionicama od danas odlični. Posebne je zahvale uputila Gradu Vodnjanu koji je inicirao investiciju kojom je obnovljena i uređena ova stara škola.

- Iznimno mi je drago što danas otvaramo obnovljenu osnovnu školu u Galižani. Grad Vodnjan je protekle godine uspješno prijavio projekt energetske obnove osnovne škole te je u 2019. godini sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, kao i s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosila je više od 4 milijuna kuna, a 1,1 milijun kuna financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Izvođač radova bilo je društvo Ideaprojekt d.o.o., dok je nadzor nad izvođenjem radova izvršilo društvo Izoterma d.o.o., naveo je gradonačelnik Vitasović. 

Obnova dvorane

Dodao je da će se projektom energetske obnove škole smanjiti potrošnja energije i samim time prijeći iz energetskog razreda C u energetski razred B.

- Želio bih još dodati da se tijekom izvođenja radova, a van provedbe samog projekta, pokazala potreba za još jedno ulaganje. Naime, istovremeno smo tijekom ljeta obnovili i prostoriju sportske dvorane, na veliku radost naših mališana, a taj trošak je u cijelosti financirao Grad Vodnjan. Na kraju, dragi učenici, želim vam vrlo radostan i uspješan početak nove školske godine te se nadam da ćete svi biti vrlo marljivi i da će vam biti lijepo i veselo u obnovljenoj školi, naglasio je gradonačelnik Vitasović u svom govoru.

Zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko čestitala je Osnovnoj školi i Gradu Vodnjanu na realizaciji ovog značajnog kapitalnog projekta uz želje da svim učenicima i učiteljima bude ugodno učiti i raditi u novouređenim prostorijama te je uz gradonačelnika i ravnateljicu službeno proglasila obnovljenu školu otvorenom. Nakon svečanog otvorenja slijedio je nastavak prigodnog programa u dvorani osnovne škole uz zajedničko druženje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini