ZA DJECU I ODRASLE

SVEČANO OTVOREN DJEČJI PARK U SREDIŠTU ŽMINJA: Reprezentativni objekt za rekreaciju u hladovini starih kostanja

S obzirom da je općinska uprava samo prije godinu dana obnovila igrala u ovom parku sada su ta igrala demontirana te su postavljena u dječje parkove u Lukovici i Cerama * Za dopremu i montiranje opreme bila je angažirana Kova iz Velike Gorice, a za građevinske radove Transporti Valter

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Željko Plavčić i Renato Krulčić

Željko Plavčić i Renato Krulčić


Dječji park u središtu Žminja svečano su otvorili Željko Plavčić i predsjednik LAG-a "Središnja Istra" Renato Krulčić.

Park se sastoji od dva dijela: jedan je namijenjen djeci, a u njemu se nalazi osam igrala i tri klupe, dok je drugi, sa stolovima i klupama, namijenjen za druženje roditelja i svih drugih građana. U sklopu čitavog kompleksa nalazi se nanovo asfaltirano i obnovljeno malonogometno (rukometno) igralište. Ondje su sada postavljena i dva koša za košarku, pa će ubuduće Žminjci ondje moći i "haklati". Također je ugrađena drenaža i odvodnja.

Investicija je započela s natječajem LAG-a "Središnja Istra" "Poboljšanje uvjeta u ruralnim područjima" gdje je za ovaj projekt bilo namijenjeno 159 tisuća kuna. Onda se u sve dodatno uključila Općina Žminj sa 191 tisućom kuna, kao i dodatnih 200 tisuća kuna za kompletnu obnovu igrališta.

- Mislim da smo ovime dobili jedan reprezentativni objekt za provođenje slobodnog vremena i rekreaciju u hladovini naših starih kostanja u samom centru Žminja, kaže načelnik Plavčić.

S obzirom da je općinska uprava samo prije godinu dana obnovila igrala u ovom parku sada su ta igrala demontirana te su postavljena u dječje parkove u Lukovici i Cerama. Za dopremu i montiranje opreme bila je angažirana tvrtka Kova iz Velike Gorice, dok je građevinske radove odradila tvrtka Transporti Valter iz Gajmovići. Obnovljen je i obližnji zid.

Predsjednik LAG-a Krulčić najavio je da će se za dva mjeseca raspisati novi natječaj koji će biti namijenjen mladim poljoprivrednicima za modernizaciju OPG-ova gdje će maksimalni iznos potpore iznositi 15 tisuća eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum