LOKALNI STOŽER

Sva tri pacijenta iz Istre koji su bili na respiratoru u Rijeci skinuti su s njega. STOJANOVIĆ OBJASNIO NA ŠTO SADA POSEBNO TREBA PAZITI JER JE TO GOTOVO PA JEDINI NAČIN DA SE VIRUS U VEĆOJ MJERI VRATI U ISTRU

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Nastavljaju se dobre vijesti kad je u pitanju borba protiv koronavirusa u Istri. Na današnjoj pressici Stožera civilne zaštite ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić objavila je da je svo troje pacijenata iz Istre koji su prebačeni u Rijeku na respirator - s tog respiratora skinuto.

"Oni su još u Rijeci jer ih se ne može odmah po skidanju s respiratora prebaciti u Pulu. Hoće li kasnije biti prebačeni ili će ostati u Rijeci do povratka kućama, to ovisi o njima i njihovim obiteljima", rekla je Hrstić. 

Ostali pacijenti u OB Pula imaju pd blagih do srednje teških simptoma i nitko ne naginje težoj slici, napomenula je Hrstić.

"Psihofizičko stanje pacijenata je dobro, a što se tiče fizičkog vidi se da su malo umorni, ali nitko ne želi izlaziti s područja za COVID bolesnike", rekla je Hrstić. 

Ravnatelj HZZHZ-a Istre Aleksandar Stojanović rekao je da su u Istri do sada učinjena ukupno 622 testa, od čega je bilo 76 pozitivnih. U samoizolaciji je 870 ljudi.

"Nama zaraza može doći samo od osoba iz samoizolacije. Zato je sada naročito bitno da se sve kontakti s tim osobama, uključujući ukućane, svedu na najmanju moguću mjeru", rekao je Stojanović.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater